bad_idea

Cum sa iti pastrezi zen-ul pe internet

Are sens sa intreb de ce sunt oamenii rai pe internet? Desigur ca nu. N-as vrea sa cred ca sunt asa mereu, dar e foarte probabil ca internetul a scos mici monstri care dormeau sub plapumele civilizatiei. Unele sunt mai subtiri si monstrul „Rautate Gratuita” iese mai repede, altele sunt mai grele si dureaza mai mult pana monstrul „Hatereala” isi scoate cele 7 capete.

Internetul ne-a dat drumul la guri si la degete fara sa gandim, fara sa ne informam. Desi totul e la indemana, paradoxal multumita chiar internetului, nici un search pe Google nu mai facem inainte sa ne dam cu parerea. „Gandeste inainte sa vorbesti” a ramas pentru fraieri, aparent suntem inconjurati de o specie de  impulsivi fara zavoare, suferinzi de e-tourette.

Am invatat sa am rabdare cu acest tip de utilizator de internet prin 2 metode:

1. ii cataloghez drept „simpli-n cap” si ma gandesc cu mila ca nu vad dincolo de propria lor intelegere.

2. o pun pe seama unui moment de impulsivitate mai ales cand stiu ca sunt capabili sa gandeasca mai mult si incerc sa le explic din cateva interventii dupa care abandonez si aplic metoda 1. Cum bine zicea Cristi, daca nu v-ati pus de acord in 3 replici, iti pierzi timpul, nervii si zen-ul. Inca n-am stapanit tehnica aceasta pe deplin, dar indiferent ca-mi iese din 3 replici sau nu, sigur nu imi mai stric zen-ul apoi.

Altfel e tare pe internet: muzica, poze, povesti care nu necesita pareri si multe pisici. Internetul te influenteaza: a incoltit un gand sa mut o pisica in offline… :)

shutterstock_97783967


  1 Comentariu

  1. Bibi   •  

    Si totusi consumi prea multa energie pentru asta, ar mai fi tactica ignorarii sau tactica sarcasmului, apropo de cautarile pe Google, exista un paradox, lumea tinde sa uite rapid cand afla chestii usor din cateva click-uri de-acolo, deci si documentarea respectiva s-ar putea sa fie in zadar, asta in legatura cu „gandeste-te sau informeaza-te inainte sa deschizi gura, sau, cel mai sanatos, taci, daca nu stii exact despre ce e vorba”. In a perfect world, asa ar trebui sa se procedeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *