Camera 360

Zaz la PLAI

Sunt putine lucruri in lume pentru care sunt de acord sa fac un drum de 8 ore cu masina, dar PLAI e, de departe, o alegere perfecta. De mult nu m-am simtit incarcata de atata energie buna dintr-o data, caci dupa atata drum si asteptare, in momentul in care am intrat pe poarta Muzeului Satului Banatean, epuizarea s-a transformat in coplesire pozitiva.

PLAI este un festival realizat 100% din voluntari, iar asta se vede in modul creativ in care au pregatit totul. Mici detalii functionale sunt la tot pasul si iti si imaginezi discutiile interne ale organizatorilor ca totul sa fie comod, vesel, nou, util. Paleti transformati in mese si scaune, caucicuri de masina devenite taburete, saci umpluti cu burete cu diverse utilizari – toate au rostul lor si au fost ideea buna a unui om care si-a oferit timpul si priceperea la organizarea unui festival din care va avea de castigat doar un zambet de satisfactie ca niciun altul.

Aseara, dupa cateva minute de la inceputul concertului mult-asteptat, de la poarta ni se transmitea: „Sold out!” Iar asta e cu adevarat o veste buna pentru toti cei care au pus umarul la PLAI si merita toate felicitarile.

***

ZAZ, pe numele ei adevarat Isabelle Geffroy, are 33 de ani. Daca o vezi pe scena ai senzatia ca e o pustoaica si ca nu are mai mult de 20 de ani. Melodiile ritmate, vesele, energia luminoasa de pe scena te pun in incurcatura. Vocea ei versatila, usor ragusita, care mangaie sau te indeamna la dans, a rasunat peste Muzeul Satului Banatean timp de o ora si 40 de minute. N-am mai vazut de mult o multime zambitoare. ZAZ nu te emotioneaza cu vreun show anume, melodiile ei nu te pun pe ganduri mai mult decat e nevoie si multi nu ii stiau versurile, dar iti da o stare de bine si asta se face din ce in ce mai greu. Un steag mare a fluturat in mijlocul multimii pe tot parcursul concertului punand fata in fata o frantuzoaica si niste romani care incep sa traiasca altfel.

Prognozele de ieri avertizau initial ca sunt 50-60% sanse de ploaie pe seara. Un patrar de luna alba si cateva constelatii luminau peste 5000 de oameni, iar reflectoarele de pe scena colorau toti copacii din curtea Muzeului in roz, auriu, albastru. Am stat intinsa pe un palet, cu Zaz in urechi si cu privirea pe copacii colorati. Sunt aproape sigura ca au fost cateva minute in care eram doar eu acolo…

Camera 360

In timpul zilei, la PLAI am de ales intre diversitatea de activitati culturale, workshopuri, tehnici de relaxare si alte ingrediente din care sunt plamaditi oamenii frumosi care vin aici.

Daca vreti sa-i vedeti si s-o vedeti pe ZAZ mai bine, e un set de poze chiar aici!

Festivalul PLAI 2013 este organizat de Asociaţia Culturală  Sunet Ambianţă  Timişoara şi Casa de Cultură  a Municipiului Timişoara, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Consiliul Judeţean Timiş și Institutul Francez din Timișoara.

Sponsor principal PLAI 2013: HELLA

Sponsori: Euro GSM și Staropramen

Sustin investind in dezvoltarea PLAI: Cabinet MercescuDraxlmaierKathrein,ContinentalIHM Total Consult și Quark Motors.

 


  3 Comentarii

  1. Sergiu Tofan   •  

    Am făcut și noi 10 ore cu trenul și a meritat! A fost excepțională! Sperăm să o revedem în România :-)

    • Claudia   •     Author

      Cred ca da, e iubita de public si o vor mai chema si altii :)

  2. Pingback: Atmosferă explozivă în prima zi de PLAI | Culcusul gandurilor mele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *