shutterstock_169841855

Vinerea de film – All Good News

Prima și prima dată: peste o săptămână avem Star Wars 7 – The Force Awakens. Am bilete rezervate din prima zi în care s-au pus în vânzare, sunt la zi cu toate filmele, ba chiar săptămâna aceasta am revăzut episodul 6 – Return of the Jedi într-un mod foarte interesant, cam cum l-aș fi văzut probabil în anii de comunism, în preajma lansării, dacă eram măcar în plan :)

La invitația celor de la AV Store, am văzut filmul tradus de Irina Margareta Nistor și nu oricum, ci live! Pentru că ei vând echipamente audio-video, căști, boxe și televizoare au vrut să arate că se aude ca și cum ar fi lângă tine. Având în vedere că am stat la câteva scaune distanță de doamna Nistor… aș spune că scopul a fost mai mult decât îndeplinit. Dacă mai aveți de făcut suprize de Crăciun, urmează niște reduceri la ei pe site.

Altfel, eu aștept episodul 7 cu destul de mult scepticism, am o vagă senzație că așteptările vor fi foarte (foarte) ridicate și că vor fi mulți dezamăgiți fie de poveste, fie de regie, ori de lipsa de substanță. Mi se pare remarcabil faptul că n-au fost scăpări legate de firul narativ, nimeni nu pare să spună niciun secret important.

A fost un om care a văzut filmul (rough cut) acum câteva săptămâni. Numele lui e Daniel Fleetwood, era un bolnav de cancer în fază terminală a cărui ultimă dorință a fost să vadă filmul, de teamă că nu mai avea decât câteva săptămâni de viață. LucasFilm i-a îndeplinit această dorință și se pare că a făcut bine deoarece Daniel a murit pe 5 noiembrie. Încă un motiv de viralitate pentru promo, dar cu intenții bune măcar.

***

În other news: Aferim!, cel mai de succes lungmetraj românesc al anului, va fi disponibil pe DVD și Blu-Ray din acest weekend. Atât DVD-ul cât și Blu-Ray-ul conțin subtitluri în română, engleză și franceză. Cele două formate vin însoțite de o broșură ce cuprinde un dicționar de arhaisme, materiale apărute în publicații internaționale dar și un context istoric semnat de Constanța Vintilă-Ghițulescu, doctor în istorie și civilizație la École des Hautes Études en Sciences Sociales, Paris, Cercetător la Institutul de Istorie “Nicolae Iorga”, Profesor asociat la Facultatea de Sociologie a Universității București.

În premieră în România, ambele variante vin cu o versiune accesibilizată pentru persoanele cu deficiențe de vedere. În plus, atât dvd-ul cât și Blu-Ray-ul conțin și scurtmetrajele “O umbră de nor” și “Trece și perete”, ambele regizate de Radu Jude. Filmul va putea fi găsit în rețeaua Librăriilor Cărturești, Librăria “Anthony Frost” din București și Librăria Habitus din Sibiu.

***

Între timp, Grand Cinema & More si Grand Combo lansează campania dedicată sărbătorilor de iarnă, Împărțim bucuria faptelor bune, prin care îi invită pe vizitatori să aducă bucurie celor din jur și să aleagă o faptă bună pe care doresc să o facă pentru o persoană dragă sau chiar un necunoscut. În speranța că binele va fi molipsitor, campania își propune să determine cât mai mulți oameni să împărtășească spiritul sărbătorilor și să îndeplinească cât mai multe fapte bune.

În perioada 23 noiembrie – 24 decembrie, vizitatorii Grand Cinema & More și Grand Combo sunt invitați să aleagă una dintre aceste misiuni, să îndeplinească fapta bună și să urce dovada acesteia pe platforma online dedicată campaniei.

***

În acest weekend, la Cinema Elvira Popescu, se desfășoară Festivalul de Psihanaliză și Film unde vor fi câteva filme pe care trebuie să le vedeți: Chuck Norris vs Communism, Micul Prinț și altele pe care le găsiți aici la program.

***

S-a lansat CINEPUB, un site foarte așteptat unde puteți vedea filme românești gratuit din secțiunile: lungmetraj, scurtmetraj, animație, documentar. Are o premieră în fiecare joi și puteți să vedeți filme de succes în mod gratuit. Inițiativa este de lăudat, mai ales că filmele românești au viață foarte scurtă și că nici după s-ar da gratis televiziunile de la noi n-ar schimba un film american de mâna a treia cu unul românesc…

***

Și nu, cel mai probabil NU vom avea Netflix în 2016. So, notflix and chill.

Acestea fiind spuse, vizionare plăcută la orice alegeți să vedeți până săptămâna viitoare :)


  1 Comentariu

  1. Alexandra   •  

    Si eu mi-am propus sa vad Star Wars 7, dar o sa ma las sa treaca o luna sa se mai linisteasca lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *