poza banner filme toate_0

Vinerea de film – Festivalul Cinema Reper

Câți dintre voi ați văzut Forrest Gump pe ecran mare? Sau Pianistul? Sau Dead Poets Society? Sau Hiroshima, Mon Amour?

Eu n-am apucat și sincer mi s-ar părea interesant să văd Hatchiko și să plâng cu o sală întreagă de cinema.

Pentru filme-reper există acest festival care își propune să nu uităm cine suntem și care e moștenirea culturală universală oferită de cinematoografie.

Proiectul de mentorat „Cinema REPER”, desfăşurat sub sloganul „Filmele care mă fac mai bun”, este un proiect de educaţie prin cultură, mai precis de educaţie cu ajutorul filmului, şi nu o simplă iniţiativă de educaţie cinematografică.

„Cinema REPER” urmăreşte relevarea valorilor umane perene prin intermediul limbajului cinematografic, folosirea „filmului reper” (filmul cu valoare artistică şi valoare moral-existenţială) ca pe un mijloc al descoperirii şi al transformării de sine, care:

să ne ajute să răspundem la marile întrebări ale existenţei, să înlocuiască pe a avea cu a fi,

să ne facă mai buni, mai generoşi, mai solidari, mai atenţi la cel de lângă noi,

să păstreze şi să valorifice trecutul, să repună în drepturi normele morale moştenite, să stimuleze imaginaţia morală,

să aducă în faţa spectatorului, pe lângă istoria, tradiţiile, moştenirea spirituală şi culturală proprie, şi pe acelea ale altor popoare, să devină un mijloc al cunoaşterii şi al acceptării reciproce.

Se desfășoară între 7-17 aprilie, iar programul e aici. Uitați-vă numai ce selecție frumoasă de filme au și alegeți ceva pentru weekend sau săptămâna care vine.

În plus, Editura Litera oferă pentru fiecare spectator tânăr (nu se specifică, dar presupun că e vorba de elevi și studenți) prezent la proiecțiile din cadrul festivalului va primi câte o carte cadou. Să fie treaba treabă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *