Love in the Time of Cholera [2007]

Vinerea de film – Două filme, o singură recomandare

Când mă duc la un film care are o bază anterioară în aşteptările mele, adică un serial devenit film, o ecranizare, o piesă de teatru sau o biografie, mă duc cu teamă. Am mintea în încordare şi aproape că-vine să-mi fac o cruce mare pentru regizor ca să nu mă dezamăgească şi să nu fi făcut filmul din imaginaţia mea. Ştiţi cum e, în mod sigur.

La Muppets m-am dus pregătită să-i revăd pe dragii mei Kermit şi Miss Piggy cu care am crescut şi pe care îi închipuiam în toate şosetele vorbitoare şi în cele două figurine de cauciuc de pe care am luat vopseaua de la atâta joacă. Din păcate, filmul cu mare buget de marketing american nu e ce mă aşteptam. Dimpotrivă, nu doar că mi s-a părut pueril şi sec, m-a şi speriat puţin. Jocul actorilor umani pare nefiresc şi fals, iar păpuşile şi-au pierdut farmecul într-o poveste fără haz.

Mă gândesc că dacă eram un puştiulică de vreo 5 ani, mi s-ar fi părut haios. Pe de-altă parte, n-aş avea nici cea mai mică idee cine sunt Muppets, deci oricum nu văd rostul a jumătate din film. Deci, ca să amuzi un copil de 5 ani, ar rămâne doar schimonoselile şi păpuşile colorate, fără dinţi care cântă şi vorbesc cu voci ascuțite. Dacă totuşi vă e dor de cântecelele obsedante şi feţele prietenoase ale copilăriei voastre, merită să încercaţi. Poate nu e o idee rea să consumaţi ceva tare înainte, măcar să râdeţi de voi la final 😀

Cuvânt definitoriu: dezamăgire.

Iar acum să ne dregem cu o reală recomandare de weekend. Apropo de aşteptările pe care le avem de la regizor, mi-am zis să încerc şi o ecranizare săptămâna asta, chit că dacă şi aici dădeam greş nu mă mai uitam niciodată la un film. Iar pentru că de curând am terminat de citit Dragoste în vremea holerei, care mi-a plăcut mult de tot (şi despre care voi reveni cu un articol separat), am căutat şi filmul.

   Mare, foarte mare mi-a fost mirarea când, încă de la primele secvenţe, decorurile, culorile,     până şi papagalul cu care începe filmul erau cele din imaginaţia mea. Personajele, hainele, tonul   vocii, chiar şi sunetele care acompaniau scenele cele mai puternice s-au derulat ca o peliculă la indigo cu felul în care am desfăşurat cartea în spatele ochilor mei.

    Dacă aţi citit cartea, căutaţi neapărat filmul, n-o să fiţi dezamăgiţi. Javier Bardem n-o să facă asta niciodată. Dacă n-aţi citit-o, urmează o recenzie. Ca un bonus, soundtrack-ul rămâne pe timpane şi e o reală plăcere s-o asculţi pe Shakira cântând atât de suav.

Caut acum cartea Vălul pictat, despre care am auzit că are o ecranizare la fel de bună.

Cuvânt definitoriu: fermecător.


  15 Comentarii

 1. Claudia Patrascu   •  

  Filmul "Dragoste in vremea holerei" este o capodopera, si mie imi place enorm, ba chiar mai daruit DVD-ul mai multor persoane, inclusiv celor care nu se dau neaparat in vant dupa filme de dragoste, poate-poate isi schimba parerea. Inca mai vorbesc cu mine respectivii; deci, cred ca nu le-a facut rau :)

  • Claudia Tocilă   •  

   n-ai cum sa dai gres cu o carte de dragoste, iar cand ecranizarea urmareste in detaliu cartea, n-ai cum nici cu filmul :) Da, ma bucur ca am avut o experienta asa de placuta cu ambele, aveam emotii! :))

 2. Claudia Patrascu   •  

  Pacat de "Muppets", chiar imi pusesem sperante in el :(

  • Claudia Tocilă   •  

   Da, crede-ma ca si eu. Asta e, nu se poate sa fie toate amuzante sau destepte… Ne-am pus sperante mari pt ca au avut o masinarie de marketing f bine unsa.

 3. Andreea Radu   •  

  De acord, ecranizarea cartii "Dragoste in vremea holerei" este foarte buna si fidela cartii. Sa stii ca nu faci o greseala cu"Valul pictat". Si cartea, dar si filmul, sunt foarte bune. Mie, personal, parca mi-a placut un picture mai mult cartea, normal :), dar nici filmul nu e de ocolit. Naomi Watts si Edward Norton joaca foarte bine si se potrivesc perfect in film.

  • Claudia Tocilă   •  

   In weekend umblu prin anticariate si incep cartea. Intotdeauna cartea prima, altfel nu mai are niciun farmec. Nu-ti mai poti imagina scenele din carte decat asa cum le-ai vazut in film si cititul nu mai e un exercitiu de imaginatie. Multumesc, revin cu impresii :)

 4. Andreea   •  

  Subscriu opiniei despre Valul pictat; o carte excelenta si-o ecranizare pe masura!

 5. Claudia   •     Author

  Revin cu impresii daca gasesc cartea saptamana asta. Am incepute altele doua, dar daca ma prinde, o termin imediat :)

 6. Claudia Patrascu   •  

  Da, si "Valul pictat" e superb, iar Edward Norton ar fi meritat macar o nominalizare la Oscar pentru acel rol.

 7. Tomata cu scufita   •  

  eu inca n-am citit Dragoste in vremea holerei si de-asta n-am vazut nici filmul. dar e pe lista de lecturi de anul asta. 😀

 8. Claudia   •     Author

  Tomata, am vazut ca e pe lista ta. O sa-ti placa, sunt sigura. E fascinanta scriitura, o sa scriu si recenzia duminica :)

 9. iuly   •  

  „The painted veil” este, într-adevăr, minunat! Cartea nu am citit-o, dar după ce am văzut filmul din 2006 l-am căutat şi pe cel cu Greta Garbo. ;))
  Oricum, coloana sonoră e superbă!

  • Claudia   •     Author

   Este si ecranizare cu Greta Garbo?? Oaaau, e de vazut :) Mersi de sfat 😀

 10. Mihaela Nistor   •  

  Şi filmul şi cartea „Dragoste în vremea holerei” mi-au plăcut foarte mult.
  Filmul „Vălul pictat” mie mi-a plăcut tare mult, nu ştiam că este şi carte, am să o caut să o citesc!

 11. Claudia   •     Author

  Mihaela, si eu caut cartea acum. Filmul, dupa :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *