brave_merida_bears.jpg

Vinerea de film – Brave (Neînfricată)

Curajul nu este o calitate cu care sunt înzestrați toți oamenii, iar dintre cei care îl au, unii au doar un strop care se activează într-un moment de criză, iar alții îl au din plin, mereu. Neînfricata roșcată care încântă ochii și urechile prin noua animație Pixar-Disney e dintre cei care fac din curajul lor o poveste care să înspire pe toți cei care vin în contact cu ea. Chiar și pe cei care o văd pe ecran. Adevărul e că, după un film motivațional, fie chiar și unul ușurel, desenat, te simți de parcă nimic nu te poate opri și toate încercările sunt încununate de succes.

Să nu care cumva să nimeriți la cel dublat! Accentul scoțian al personajelor este mai mult decât adorabil și compensează prea puținele replici amuzante. Filmul e mai mult pentru cei mici, dar vi-l recomand pentru cel mic dinăuntrul vostru ca poveste și pentru cel mare, cu ochi critic, pentru animația impecabilă. Cred că fiecare fir de păr din coama roșcată a fost gândit cu mișcări speciale, toate detaliile îmbinându-se într-o structură animată de mare artă.

În rest, povestea e haioasă mai mult prin comicul de situație. Dacă nu v-ați imaginat un urs firoros care se poartă ca o damă delicată, o să fie delicios. Totuși, la finalul filmului am avut o întrebare, să-mi spuneți dacă v-ați gândit la același lucru:

De copiii ăia de ce nu le-a păsat? Pentru ei de ce n-a luptat nimeni?

brave_merida_bears

O să vedeți, nu vă dau spoilere Smile


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *