seafood

Din vacanță

E drept că am pornit greu cu vacanța și am așteptat să mă entuziasmez chiar și forțat. Am asteptat, de asemenea, cam mult sa ma desprind de gândurile de acasă și acum cred că am început să mă relaxez cu adevărat și să uit diverse detalii care nu-mi dădeau pace.

Primul lucru care imi vine în minte despre Cipru e vremea perfectă. De când am venit a fost soare încontinuu și maxim 30 de grade, ceea ce pentru mine e un vis frumos. E un pic umed, dar m-am obișnuit imediat si, de cand am ajuns, sunt într-un continuu confort termic.

Marea e senzațională, de un turcoaz care îți ia ochii si te fermecă și-n somn, cerul e de-a dreptul fascinant: e mereu senin și în albastrul lui mă mai plimb cu privirea cand mă foiesc de pe-o parte pe alta în șezlong.

cermare

mare

Dacă ești un pic obosit, poți avea un miraj cu vase de pirați…

corabie

Se simte criza aici: mancarea e mai scumpă ca la noi, inclusiv pe preparatele locale. Cu toate acestea, salariile sunt mai mari, casele, chiriile sunt mega ieftine și pluteste o oarecare relaxare mentală, cel puțin acum pe perioada sezonului.

Am mancat niste bunătățuri din mare și aș vrea să vă supun atenției acest platou:

seafood

…pe care l-am dat gata in patru oameni și doua trei sticle de Chardonnay.  Am dansat de bucurie în sinea mea.

Și ca să mor fericită sub masă, după vreo oră am dat târcoale și unui Kataifi care a urcat brusc în top 3 deserturi preferate. Acum e clar: I’m a sucker for deserts soaked in honey.

footsteps

În rest, mi-e dor de anumiți pași prin jurul meu, dar am descoperit că în momentul acesta și ai mei singuri se simt destul de bine.


  3 Comentarii

 1. Zendy   •  

  Acuma sincer.. ne tradezi?
  Vino ma la noi in Constanta, e ceva mai ieftin.. bine nu sunt conditiile de acolo dar .. oricum te asteptam 😀

 2. Claudia   •     Author

  Zendy – o sa vin si la noi la mare. Nu tradez pe nimeni. Din pacate, nu se prea compara :p

 3. Carmen   •  

  Hehe, e altceva! Incercam sa fac o comparatie intre pozele tale si imagini de pe litoralul nostru…nu prea pot 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *