wlEmoticon-smile.png

Ultima zi

Am ales să rămân în București o zi în plus. Sărbătorile le voi petrece acasă cu ai mei și mă voi întoarce în garsoniera portocalie abia la anul, așa că am simțit nevoia să o las în perfectă curățenie și ordine ca 2013 să o găsească singură, dar așteptând. Ca și mine.

Mă așteaptă toată lumea acasă. În Ajun sunt mandatată să învelesc sarmale pentru masa cea mare din jurul bunicului, poate că anul acesta facem 200 Smile Mama a cedat presiunii și azi îmi face (iar) cozonaci, iar prietena mea din Germania străbate mii de kilometri ca să ne îmbrățișam în prima zi de Crăciun, așa cum n-am mai făcut-o de prea mult timp.

Niciodată nu pot intra în spriritul Crăciunului înainte să trec pragul de acasă. Mă obosesc decorațiunile, colindele, goana după cadouri, nebunia din Oraș, presiunea care se pune pe noi toți. Și mereu mă urc în tren cătrănită, încercănată, abia așteptând să fug de iubitul meu București care mă pedepsește în fiecare decembrie.

Am scos la interval cea mai mare valiză pe care o am. Am de dus acasă cadouri pentru toți cei dragi mie, alese cu grijă după chipul și asemănarea lor și, dacă mai încap, niște speranțe și un pic de entuziasm. Și din valiza cea mare, plină cu griji, angoase și planuri împăturite și înghesiuite pentru două săptămâni o să iasă altceva: bucurie.

De acolo vor ieși cadourile lor și hainele care vor fi îmbrățișate cu mine în ele. Acolo vor sta toate bijuteriile, cosmeticele, fustițele, rujurile care mă vor însoți la întâlnirea cu dragii mei cei mai dragi. Chiar și rimelul de la Avon care mi-e indispensabil ca periuța de dinți. Deh, nu-i doar o fericire să fii blondă de la mama natură Smile

Faceți multe cadouri pentru cei care vă sunt aproape. Mici, mari, importante, doar ca gest, dar dăruiți ceva ca să vă zâmbească sufletele. Dacă n-aveți idei, v-aș sfătui să aruncați un ochi aici la Avon: în niciun caz nu aveți cum să dați greș cu ceea ce vă propun ei.

Mai am câteva ore și o să exclam, ca fiecare dată: aaah, miroase a casa mea! Smile

Christmas Gift


  6 Comentarii

 1. Radu Oncescu   •  

  Același sentiment îl am și eu de fiecare dată când se apropie perioada Crăciunului sau a Paștelui.

 2. Roxana Balan   •  

  "Niciodată nu pot intra în spriritul Crăciunului înainte să trec pragul de acasă" – asta inseamna de fapt Craciunul. Sa fii acasa alaturi de familie, de cei dragi, si bineinteles, sa daruiesti. Sarbatori de poveste! :)

 3. Roxana   •  

  „Niciodată nu pot intra în spriritul Crăciunului înainte să trec pragul de acasă” – asta inseamna de fapt Craciunul. Sa fii acasa alaturi de familie, de cei dragi, inseamna sa daruiesti, sa te bucuri si sa multumesti pentru ce ai.

  Sarbatori de poveste!:)

 4. roberts   •  

  si eu sarbatoresc Craciunul alaturi de familie si cei dragi. Este perioada cea mai frumoasa a anului, cu toate inconvenientele de rigoare: frig, zapada, cumparaturi, aglomeratie, nervi…Dar merita pentru clipele minunate din jurul bradului si pentru zambetele si bucuria celor dragi.iti doresc un Craciun fericit si un 2013 reusit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *