Turist în orașul tău – Cu bastonul prin București

Duminica trecută am ieșit la o întâlnire cu orașul. E un mic termen pe care l-am scornit pe când eram studentă și voiam să îmi creez o legătură cu orașul care îmi devenea cămin adoptiv. Traseul meu preferat începea de la capătul dinspre Piața Unirii a Căii Victoriei și până după Piața Amzei, cu tot cu oprire la Muzeul de Istorie și Muzeul Național de Artă. Duminică, după un popas prin Parcul Carol, am decis să refac traseul ca în zilele bune, dar invers: de la Amzei spre Unirii.

Bucureștiul la pas, cu baston sau fără

Și bine am făcut, căci m-am intersectat cu turul ghidat pietonal Cu bastonul prin București un tur gratuit organizat de A.R.C.E.N. Plimbarea începe în fața Ateneului Român, în fiecare sâmbată de la ora 11 și duminică de la ora 18, până pe 11 septembrie.

Prin intermediul acestui proiect, se dorește ca bucureștenii să-și privească din nou orașul ca pe un loc fascinant, plin de istorie și de tradiție. În amestecul haotic de stiluri arhitecturale, demolări și, pe scurt, inversarea valorilor, un tur care prezintă Bucureștiul prin ochii marilor oameni de cultură, politică și istorie este mai mult decât binevenit.

Regalitatea alături de Ceaușescu? Eminescu și Iuliu Maniu? Camil Petrescu și Cuza? Da, toți își dau întâlnire pe Calea Victoriei, la o poveste nesfârșită, în continuă scriere. Poți asculta niște picanterii, niște povești mai puțin știute și lucruri inedite despre obiectivele istorice de pe ruta Ateneu-Calea Victoriei-Banca Națională legate de personalitățile care le-au dat viață. Și ce viață!

Am fost plăcut surprinsă de faptul că audiența era destul de numeroasă și pestriță: studenți, cupluri tinere, copii dar și bătrâni care vor să retrăiască printr-o plimbare la șosea vremurile bune ale sociețății bucureștene.

Așadar, sâmbătă de la 11:00 (când bănuiesc că e mai puțin aglomerat, dar mai cald) sau duminică la 18:00 programează-ți o întâlnire cu orașul, una în care vorbește el mai mult și tu îl asculți.

P1020298


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *