3113233-427134-ethereal-fantasy-image-of-a-windswept-dancer-being-carried-away-by-windy-weather-.jpg

Seara de vară din iarna unei blonde

După o zi plină la birou unde blonda încearcă să-și ajungă potențialul maxim și să se afunde productiv în treburi birocratice, ea dă binețe colegilor cu tradiționalul ”Weekend plăcut” și își îndreaptă fizicul subțiat spre locul de pierzanie al banilor în luna reducerilor: mall-ul.

Toate magazinele o strigă pe blondă cu afișe roșii care-i scot ochii cu reduceri nemaipomenite. Toate promit s-o facă pe blondă mai simpatică, să-i dea strălucirea de care are nevoie, dar știe că ele ascund rânjetele perfide ale caselor de marcat. Ea le vizitează pe-ndelete: nu poate rezista farmecelor manechinelor imobile și probează pe rând haine și hăinuțe care mai de care mai ușchite și mai colorate. Unele o roagă să le ia cu ea, altele se încăpățânează s-o tachineze cu tivurile prost cusute, materiale subțiri și margini strâmbe. Se întristează uneori blonda când vede că magazinele nu-s doar perverse, ci și hoațe, dar se regrupează lângă un maldăr de bluzițe și zâmbește încurcată băiatului de la casă care nu știe cum să-i împacheteze lenjeria fără să pară interesat.

Trei ore mai târziu, blonda își aleargă cosițele prin ploaie și vânt și se refugiază în garsoniera portocalie unde speră la liniște și o mică paradă de modă. Da’ de unde! Vijelia ca de vară în miez de noapte îi trântește pe rând toate geamurile, îi șuieră ușile și îi zdrăngăne chiuveta. Da, chiuveta e sensibilă la ploaie, la fel ca și blonda, și murmură a neliniște în creierii nopții.

Blonda nu se poate odihni: o prind ore cu o singură cifră și o seacă de puteri. Doar o carte bună o desprinde de realitate și-o duce într-o vară în care nu plouă și nu-i gerul Bobotezei.

Storm Dance


  12 Comentarii

 1. Costin   •  

  Iar cand vei termina cartea, vantul va bate la fel de puternic zdruncinand iar chiuveta sensibila, disturbandu`ti somnul. In cazul asta ai nevoie de o adevarata biblioteca pana la primavara.

 2. Claudia   •     Author

  Daca-i pentru biblioteca, primesc. Dar sa fie una cu carti bune, altfel nu :) Adevarul e ca exact asta s-a intamplat: am citit pana am terminat cartea si apoi am adormit cu ochii pe pereti pe la 6. Da a fost fun 😀

 3. Simona   •  

  Daca a fost azi noapte, e ok… Daca dupa asta trebuie sa mergi la serviciu, nicio carte nu va face „blonda … să-și ajungă potențialul maxim și să se afunde productiv în treburi birocratice”.
  Si o spun din experienta proprie, n-am nevoie de motive meteo sa adorm cu ochii pe pereti cu fix 5′ inainte sa sune ceasul

  • Claudia   •     Author

   Simona, Exact aseara. nici eu nu-mi mai permit luxul de a pierde nopti in saptamana de lucru. am pierdut deja una saptamana asta si am fost de pe alta lume :)

 4. vasile   •  

  ce inseamna o carte buna pentru o blonda? tot despre mall-uri si mode? cred ca o ameninta glaciatiunea.

  • Claudia   •     Author

   Vasile – Dragoste in vremea holerei fost. am terminat-o aseara si s-a potrivit perfect

 5. Costin   •  

  Nu prea citesc dar am sa caut ceva interesant sa te tina cu ochii lipiti de .. ah.. hmm..monitor poate.

 6. costin   •  

  Atata vreme cat n`a fost pierduta pe degeaba, o poti considera o seara castigata.

  • Claudia   •     Author

   Costin, nicio zi nu e pierduta, mai ales degeaba!

 7. Pingback: Recomandări de seară: două poze și un pic de imaginație » Daily Cotcodac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *