shutterstock_82521562

Sâmbăta de teatru – 39 de trepte

În această săptămână a fost premiera piesei ”39 de trepte” la Teatrul Foarte Mic. Piesa este o adaptare după romanul lui John Buchan și filmul lui Alfred Hitchcock și îi are în distribuție pe: Ştefan Lupu, Andreea Grămoşteanu, Viorel Cojanu, Claudia Prec în regia Gabrielei Dumitru.

Vă e dor de o comedie? Aveți o săptămână grea? O primă întâlnire? Vă e doar poftă de teatru viu?

Atunci ”39 de trepte” este pentru voi.

Londonezul blazat Richard Hannay intră fără să vrea într-o aventură alertă după ce o femeie este ucisă în apartamentul lui. Indiciile lăsate de aceasta înainte să moară îl determină să meargă în căutarea unor răspunsuri. Este, bineînțeles bănuit de moartea sa și urmărit de ucigași și de poliție.

Dar conceptul propus acestei povești la teatru este cu atât mai interesant cu cât firul acțiunii ne e prezentat ca un film care se toarnă în acel moment (cu dublele și bâlbele de rigoare), iar regizorul și actorii au o dinamică proprie. Arată cum se construiesc relațiile într-o echipă de actori în același timp în care urmărești goana lui Richard Hannay.

Actorii sunt în continuă mișcare, decorurile (Vladimir Turturica) sunt ingenioase și, în general, piesa este distractivă și vă deconectează fără să încarce nici cu dialoguri complicate, nici cu scenariu greu de urmărit. Pe Andreea Grămoșteanu o știți de la Mondenii și o să o urmăriți cu plăcere, dar vedeta este, fără îndoială, Ștefan Lupu.

Foto: Theatre by Shutterstock


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *