2011_10_25_130226229_rsz.jpg

Ora Regelui

nu mă mai uit la TV decât pe Discovery sau pe Nat Geo decât atunci când nu pot adormi este una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat pentru sănătatea mea mintală. Mă uit extrem de rar, doar atunci când se întâmplă ceva cu adevărat răsunător, mai mult ca să nu fiu exclusă by default din anumite discuții.

Dar există o anumită emisiune pentru care aș deschide mereu televizorul. E vorba de Ora Regelui de pe TVR, realizată de Bogdan Șerban-Iancu. Au fost până acum două ediții, pe care le găsiți înregistrate pe site-ul lor. Emisiunea pe TV este în fiecare sâmbătă la ora 13:00.

Eu am dezvoltat un interes din ce în ce mai mare pentru monarhie și admirația crește cu fiecare nouă informație care vine despre cu și despre Altețele lor Regale. Mă surprind până la lacrimi cu câtă modestie vorbesc și sub ce valori își duc existența. Aproape că vă rog să vă uitați la ediția a doua, în care este reluat documentarul ”Exilul Regelui” – prima parte. N-am știut niciodată care a fost povestea revenirii Majestăților sale în țară. Este una umilitoare nu doar pentru familia regală, ci pentru noi ca popor. E aproape ireal cât de pierduți am fost în timpul comunismului și cât de ușor am devenit de manipulat. Desigur, situația societății în acel moment era tulbure și decadele de comunism, securitate, dezinformare nu puteau fi uitate atât de ușor. Dar dacă Ion Iliescu vă era antipatic până acum, vă garantez că veți avea sentimente mult mai puternice de silă după acest documentar.

Sunt conștientă că regimul nu se mai poate schimba, cel puțin nu acum, nu în contextele în care ne aflăm. Mai mult, Constituția a fost reviziută de așa natură încât articolul care reglementează regimul de guvernământ este inamovabil (nesupus reviziurii). Foștii guvernanți au decis, fără recensământul populației, că România nu își va putea schimba forma de conducere pe căi pașnice. Ghici cine s-a gândit la șmecheria asta pe care am trecut-o cu vederea cu toții. Dar îmi doresc să flutur un steag la care să mă uit cu drag spre un suveran în care mi-am pus încrederea și care, după puterile sale, chiar are interesul unei națiuni înaintea celor personale. El ar fi deja bogat, a fost crescut de mic să conducă o țară, aceea este menirea și datoria lui.

Până una alta, mai eliberez aici o dorință pentru care las Universul să o transforme în realitate: aș vrea să mă apropii la nivel profesional de Casa Regală la un moment dat, să pot lua parte la o activitate alături de o familie în care moralitatea, modestia și patriotismul sunt reale, nu doar declarații, în care eleganța gesturilor nu este de ochii lumii și în care mentalitatea e românească, într-un fel pe care noi l-am uitat…

2011_10_25_130226229_rsz


  6 Comentarii

 1. Gabriel Baciu   •  

  Eu încă mai sper că România vareveni la starea ei naturală, cea de regat. Comunitatea celor care cred în valorile Casei Regale crește. Cine știe. Poate mai avem șanse de revenire la normalitate.

  • Claudia   •     Author

   Make – intr-un fel poti s-o consideri si asa… noi suntem republica doar de la comunisti incoace, in rest am avut doar domnitori, apoi printi si regi.

 2. Gabriel   •  

  Marius, România a devenit stat unitar și recunoscut internațional cu aceste nume odată cu venirea lui Carol I. Înainte România nu a fost, au fost Moldova, Transilvania etc, apoi a devenit Principatele Unite, dar România a devenit România odată cu statutul de regat.

 3. Andrei   •  

  La prima (tentativă) de revenire în țară, Iliescu l-a întors pe Rege la aeroport, deși nici măcar n-avea de ce să-i fie frică, cam 90% din populație, cu creierul spălat de comuniști, nu își dorea revenirea la monarhie. În 2001, când era clar că nimic nu se mai poate întâmpla, cică s-au împăcat. Lui Iliescu i-a revenit pe față zâmbetul ăla sinistru. Dar știi ce mă frapează? Că după tot ce s-a întâmplat, Regele a acceptat împăcarea. Cred că asta înseamnă sângele albastru. Și, de altfel, probabil că știe că pe lumea cealaltă (pentru că pe lumea asta e exclus), fiecare o să plătească. Nu sunt genul de persoană care urăște, dar când vine vorba de Iliescu, comuniști și foști comuniștii mi se urcă tot sângele la cap.

  E bine că mai sunt și persoane care gândesc așa. Și mulțumesc pentru link-uri, chiar am să mă uit diseară.

 4. Claudia   •  

  Andrei, o sa vezi emisiunea si o sa te infurie peste masura atitudinea respingatoare a lui Iliescu si o sa te induioseze blandetea Majestatii sale, avand in vedere umilintele pe care le-a indurat, nu din partea poporului manipulat, ci de asa-zisii aducatori de democratie. Ei, dupa interviurile acestea o sa-ti raspunzi la niste dileme legate de situatia actuala a tarii. O sa afli cam pe ce premise s-a cladit minunata republica democrata Romania… E trist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *