shutterstock_118299250

Ombre, blond și alte peripeții

După cum probabil știți pentru că am mai povestit despre asta, acum un an și jumătate am luat decizia de a nu mă mai vopsi și de a reveni la culoarea mea naturală. Trecusem prin mai multe alterări de culoare – de la șuvițe, la blond deschis, la șaten și tot soiul de alte culori intermediare. De atunci, n-a crescut decât vreo 12-13 centimetri și deși mie nu-mi place în mod particular, am primit în ultimele luni mai multe complimente despre „ce ombre interesant” am dar și despre cum am fost cam fraieră pentru că toate fetele care vor să se facă blonde caută exact aceste nunațe de neduplicat din culoarea mea – miere și nisip sau cam așa ceva.

Ce este ombre?

E un procedeu de șuvițare/vopsire a părului doar la vârfuri ca să dea părului un aspect decolorat de soare. E acel look de după vacanță, cu vârfuri deschise de sare, soare și nisip. Despre cum se face corect, aici e o întreagă discuție: la început a fost un trend (cam urât dacă mă întrebați pe mine) cu vârfuri deschise delimitate printr-o linie dreaptă, cum nefericit se vopsise Antonia dacă vă amintiți. Încă persistă pe alocuri, am văzut destule fete recent cu vârfuri drepte roz sau roșu. Un ombre făcut corect e acela care se tapează, iar culoarea e complementară cu cea naturală sau cea vopsita de la rădăcină: caramel, cupru, ciocolată, miere… acestea sunt nuanțe care pot complimenta diverse culori naturale. Să fie clar că ombre nu e doar blond și nici pentru toată lumea. De asemenea, șuvițarea ombre se potrivește unui păr ondulat, fie de la mama lui, fie de la ondulator. Dacă aruncați un ochi aici, o să vedeți că 80% sunt pe bucle. Și ca posesoare involuntară de ombre și naturală de păr drept, vă spun că nu se prea pupă.

Așa că odată ce șuvițele mele blonde au ajuns sub nivelul ochilor, am început să le mai ajut cu niște bucle. Efectul e special, după cum singură am remarcat în fotografii. Așa le e menirea: să complimenteze nuanțe și onduleuri, să le lumineze și să atragă atenția discret asupra lor. Problema majoră se referă la vârfuri uscate, nu doar decolorate, la păr care are nevoie de volum și îngrijire mereu pentru că e agresat doar în zona cea mai sensibilă și mai expusă. Trebuie tuns mai des, spălat cu produse speciale de îngrijire, cu măști, cu balsamuri și alte pomezi. Eu rămân la Farmec și la gama lor Farmec Natural cu șampoane pentru toate tipurile de păr și probleme. Nu au pentru păr vopsit cu ombre (sau nevopsit de 1 an jumătate), dar cel hidratant sau cu lăptișor de matcă sună foarte potrivit. Din gama proaspăt lansată am găsit nume din ce în ce mai delicioase: germeni de grâu și miere, mesteacăn și rozmarin, cătină și ghimbir. Yum! Vestea simpatică ce însoțește această lansare este că are și un concurs: de pe 28 aprilie până pe 28 septembrie, produsele participante au un cod bun de trimis prin sms la 1718 și de acolo:

  • Săptămânal: premii INSTANT  (toate codurile înscrise în acea săptămână): 1x Ipad; 1x Iphone; 10x Ondulator păr; 10x Perie rotativă; 10x Placă de îndreptat părul; 10x Trusă bigudiuri; 10x Uscător păr
  • Premiul cel mare:o extragere unde participă toate codurile înscrise corect și în urma căreia se poate câștiga un Volkswagen High Up.

Detalii aici. Foto: Vopsea de păr by Shutterstock


  1 Comentariu

  1. Tea Slabeste   •  

    Deloc nu-mi place moda asta, e la limita kitsch-ului. Toate la timpul lor, dupa vara se deschide parul natural :) nu mai e mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *