wlEmoticon-smile.png

Muzică non-stop

Ori pentru că garsoniera portocalie e mică și locuiesc singură, ori că mereu am fost expusă la muzică de orice fel când eram eu mică pentru că și ai mei sunt cunoscători și consumatori de muzică bună, dar momentele în care nu am un background muzical sunt foarte puține și se leagă de momentele în care cineva (nu neapărat eu) doarme.

Alarma mea de dimineață e o melodie, apoi, aproape imediat dau drumul la radio până plec din casă când îmi pun căștile. Din ele vine starea de spirit care îmi definește ziua până ajung la birou când urmează listele de YouTube, radioul, site-urile de muzică și cd-urile. Pe rând, în funcție de ceea ce am de făcut. Trec cu dibăcie de la rock la muzică de pian, de la R&B la indie sau o melodie care plânge sirop. Dacă aș fi un desen animat, în jurul meu ar pluti note muzicale, iar dacă aș avea coadă, aș bâțâi-o pe ritmurile melodiilor.

Seara când ajung acasă, abia mă descalț bine că dau drumul la laptop și continui să caut muzici care să-mi continue ziua. E greu să alegi muzică pentru minim 10 ore pe zi, așa că am câteva ajutoare:

8tracks – Bei cafea într-o duminică dimineață? Înveți, esti la birou sau plouă afară? Avem un mix special pentru fiecare clipă. Preferatul meu.

Stereomood – Îți alegi starea de spirit, el îți alege muzica. Așa face si Musicovery care e mai colorat, dar nu la fel de bine organizat pe artisti sau genuri, ci pe starea ta: dark, positive, calm sau energetic și toate cele dintre ele Smile

Soundcloud – Îți alegi un gen de muzică și te lași dus. Folosit de mulți utilizatori de Facebook așa că poți vedea ce ascultă prietenii tăi.

Neverendingplaylist – Mai nou pentru mine, dar devenit indispensabil când descoperi un artist nou (sau vechi) și vrei să-ți hrănești curiozitatea și obsesia.

Zonga – e românesc, e legal și îl poți lua cu tine și pe mobil, nu doar pe laptop. Avantaj – poți găsi cele mai noi apariții, ceea ce nu vei găsi la cele de mai sus prea ușor.

Voi ce ascultați toată ziua? Și de unde? Cum descoperiți piesele noi?

Mi se întâmplă așa:

WhenTheMusicIsGood-96377

pe bune!

252245_10151198066448462_1832170873_n


  6 Comentarii

 1. Laura   •  

  Cat de interesant e Stereomood! Habar n-aveam ca exista, saru’mana! 😉 I go now to play with my new toy! :))

  • Claudia   •     Author

   Laura – yes, yes, go play :)) Ah, si LAAA MUUULTI ANI pentru ziua ta.. am vazut ca te-ai aniversat, dar am avut un weekend mai greu 😛 Pup

   Muntele – mai, eu cred ca s-au furat cam multe pe-aici. Ce dai la schimb? :p

 2. Roxy   •  

  Eu sunt fana Stereomood si Soundcloud. Incearca si thefuture.fm :)

 3. Cristian Mircioiu   •  

  Grooveshark.com
  Jango.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *