Mișcarea face bine!

Și nu e doar un clișeu de spus împotriva consumerismului, a generațiilor fastfood, facebook și fast life. Miscarea chiar te face bine!

De la începutul anului, m-am alăturat echipei de la Body Art Wellness Club de la care am învățat atât de multe că de multe ori nu-mi vine să cred ce norocoasă sunt în mediul profesional. O particularitate demnă de notat a acestui club este faptul că nu este doar un loc unde vii, faci mișcare și pleci, ci este un loc unde socializezi, legi amiciții, pleci în excursii, faci activități împreună cu ceilalți membri și aparții unei mici comunități cu o pasiune comună pentru sport, viață sănătoasă și optimism.

Asta au văzut și bloggerii implicați (aici, aici și aici) într-o micuță campanie de inițiere înot pe care a organizat-o Toma și despre care vă voi spune mai multe în zilele ce urmează.

În acest sens, astăzi facem o altă acțiune de genul acesta în Parcul Lumea Copiilor, de lângă Palatul Copiilor. Este vorba despre un festival de sport care se numește exact așa: Mișcarea face bine! și care promovează mișcarea și alimentația sănătoasă. Aici sunt mai multe detalii despre eveniment iar aici sunt clasele pe care le vor susține colegii mei până târziu în seară: mult spinning, zumba, tae bo, step and tone.

Eu una m-am convins că mișcarea face bine. Mi-e ciudă că a trebuit să descopăr asta abia acum, dar niciodată nu este prea târziu și oricât timp ar fi trecut, sportul repară mult din ce e uzat, obosit, fără tonus. De fiecare dată când ne căutăm scuze când n-avem nicio scuză, ne privăm de beneficiile mișcării. Omul n-a fost creat să își miște fizicul doar de pe un scaun pe altul, iar dacă în asta constă poziția noastră zilnică pentru că așa e natura activității, e motiv în plus pentru măcar jumătate de oră de antisedentarism pe zi. Sau o oră la 2 zile… etc. Sunt întrutotul de acord cu ceea ce zice Alex aici: Faceți sport! 

afis-FINAL-A1-520


  1 Comentariu

  1. Pingback: Cum am prins incredere in mine dintr-o lectie de inot « Alina Constantinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *