C360_2012-04-09-19-54-50.jpg

Mesaje din oraș (II) – Continuă!

Uneori ne croim cu greu un drum. Suntem temători la pornire, ne facem itinerariul cu grijă, să nu ne rătăcim în entuziasmul începuturilor, să nu promitem o destinație de care nu suntem siguri. Și când drumul devine sigur și luminos, călcăm cu pași din ce în ce mai siguri pe el și începem să ne bucurăm de însăși călătoria pe care am început-o.

Și cum mergem noi așa, deodată, drumul se încețoșează, se îngustează și într-un final se blochează cu ceva mai mare și mai puternic decât firavul drum. Se opintește în fața ta și nu-ți dă de ales. Nu aveai cum să știi că va fi acolo și GPS-ul tău interior se indignează și cedează pentru câteva clipe de neputință. A apărut din senin? Era acolo dinainte și era menit să-ți înfunde traseul? De ce nu l-am prevăzut?

Uneori nici măcar nu mai contează. În momentul acela ai de ales:

Te întorci?

Traversezi?

C360_2012-04-09-19-54-50

Aveam nevoie de un răspuns aseară, iar Orașul a fost suficient de amabil încât să-mi mai dea o lecție mură-n gură. Pe Calea Victoriei, exact înainte de Casino Palace, trotuarul pe care mergi dispare subit în colțul clădirii. Dacă n-ai fost suficient de inspirat să pornești de la început pe celălalt trotuar, n-ai decât o opțiune: o iei periculos pe stradă.

Și poate nu știi câte mașini vor veni spre tine. Și poate ți-e frică s-o iei direct pe șosea, în vâjul traficului…

Nu te întoarce, nu traversa!

După colțul ascuțit în care te poți lovi și peste praful mașinilor de pe stradă, apare alt caldarâm – mai larg, mai luminat, mai generos.


  5 Comentarii

 1. Andrei Bibire   •  

  o metafora deosebita care face referinta la …?( completati dupa inspiratie) :)

 2. Claudia   •     Author

  … sau dupa propria experienta. Insert whatever here 😀

 3. Madalina Mihalcea   •  

  Dupa o zi in care am simtit ca drumul meu se ingusteaza tot mai mult, articolul tau e ca o gura de aer proaspat. Mi s-a mai intamplat sa citesc ceva scris de tine care se potrivea la fix cu starea mea din acel moment. Dar parca azi chiar trebuia sa primesc mesajul asta. Multumesc! :)

 4. Claudia   •     Author

  Draga Madalina, imagineaza-ti ce surpriza am avut eu cand am stat fata in fata cu trotuarul :) Sper ca stii si ce ai de facut acum… mie mi s-a spus ca acest articol nu are o concluzie bine definita si asta e pentru ca fiecare dintre noi isi trage propriile invataminte.

 5. Pingback: Și voi pățiți la fel | Claudia Tocilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *