oops

Ce greseli (nu) mai facem?

Ieri seara am primit un newsletter de la un site care monitorizeaza social media care ma saluta vesel: Buna Barbara! Initial nu i-am dat importanta, dar apoi m-am gandit ca oamenii astia dau sfaturi de social media intregii planete si ca newsletterul respectiv a ajuns in casutele de mail a mii de persoane. Cateva Barbare n-au remarcat nimic ciudat, dar noi, restul, ne-am simtit usor desconsiderati si, pentru cateva clipe, am pus la indoiala profesionalismul respectivului serviciu. La 10 minute am primit un alt mail prin care isi cereau scuze de greseala, explicand ca au avut o eroare in baza de date. Titlul mailului era: „Oops, we’ve made a mistake.”

Li se intampla tuturor, se intampla la case mari de tot si nici cenusa Vezuviului nu-ti ajunge sa-ti pui in cap cand faci o gafa cat tine de mare. Am facut-o si eu, ati facut-o si voi, nu doar la job, ci in orice domeniu. A gresi e omeneste, mai ales ca in ritmul in care ne miscam si toate informatiile de care trebuie sa tinem cont se bulucesc in mintile noastre ocupate nu doar cu activitati curente, ci si cu alte griji care ruleaza pe fundal.

In situatii de genul acesta nu ramane decat sa ne asumam greseala, sa ne cerem scuze daca e cazul (sau sa mergem pe burta, iar, daca e cazul) si sa fim atenti pe viitor. Eu sunt sigura ca de la site-ul respectiv nu voi mai primi niciodata un mail adresat gresit, nu de la aceeasi persoana, in orice caz.

Foto.


  6 Comentarii

  1. ich   •  

    Asa e, dar de ex la job nu multi au curajul…am vazut asta de multe ori..

  2. Mihaela Curea   •  

    Îi admir pe cei care au curaj să recunoască că au greşit. Deşi sunt puţini.

  3. sorin   •  

    O replica de curtoazie ? Ca de la om la om (de la egal la egal) ?

  4. Pingback: Să fim mai eleganți în comunicare, vreți? | Claudia Tocilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *