shutterstock_6859960

Filme si carti in vacanta

De cateva zile am cazut de pe fata pamantului. Program haotic de somn, citit, mancat si alte indeletniciri de vacanta. Mi-am dat peste cap intregul ceas biologic si nici macar nu-mi pare rau. Recunosc, nu prea m-am miscat, dar ochii mei s-au delectat cu pagini de carte si secvente de film, deci am facut doar gimnastica mintii :)

Inainte sa plec in vacanta, am primit o cartulie numita „Fata cu portocale” a novegianului Jostein Gaarder pe care au recomandat-o cu destul de multa convingere cei doi domni Psatta pentru ca subiectul are o stransa legatura cu relatiile dintre tati si fii. O carte ca un scenariu de film, se citeste usor si repede (daca iti elimini elementele perturbatoare, in 2-3 ore e gata) si ti se deruleaza toate imaginile foarte ordonat si clar. Nu te invata prea multe, nu e cea mai profunda carte, dar e o escapada simpatica si o poveste de dragoste cat de cat induiosatoare. O surpriza placuta din partea literaturii nordice de la care nu te astepti sa aiba un happy end veritabil.

Zilele acestea recomand un singur film care este perfect pentru vacanta si care va poate binedispune garantat la orice ora din zi sau noapte: Frozen. O animatie Disney la fel de haioasa ca Tangled (venita de altfel pe aceeasi filiera) si care aduce un personaj nou si foarte distractiv in Hall of Fame Disney: omul de zapada Olaf. Am avut un zambet mare pe tot parcursul filmului: el si renul (pe care il banuiesc a fi varul primar al calului din Tangled) fac o echipa perfecta :) E de vazut in mod sigur.

Altfel, ma invart cu placere intre alte carti si filme pentru sufletul meu si ma bucur de „acasa” si de timpul care trece incet si bland. Incerc sa-mi fac retrospectiva in minte si sa ma gandesc daca vreau sa-mi planific ceva pentru anul viitor sau nu. Mai vad eu.

foto by Shutterstock


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *