wlEmoticon-smile.png

Eu, încălzirea și ardelenii

Mai întâi de toate, fac o precizare foarte importantă despre apă – ea nu fierbe la 50 de grade. Știu mai multe despre apă ca niciodată și învăț alte lucruri noi în fiecare zi, dar faptul că apa fierbe la 100 de grade e bătut în cuie de când lumea Smile

Cu toate astea, cred că, dacă aveam răbdare, un ou ochi tot puteam să gătesc pe o capotă în zilele în care s-au atins și 42 de grade la umbră. Pentru mine personal, vara asta a fost destul de greu de suportat, mai ales că aproape două săptămâni cât am fost plecată în vacanță nu am avut parte de mai mult de 16 grade. Când m-am întors acasă, la 38 de grade direct, m-a durut capul două zile încontinuu de la diferența de temperatură.

Încălzirea globală nu e o glumă și nici doar un discurs foarte energic de-al lui Al Gore -  e o problemă reală pe care o trăim pe pielea noastră. Secetă ca anul acesta a mai fost și în trecut, dar temperaturi record ca în vara lui 2012 mai rar. Am putea, încet-încet, să ne adaptăm și la asta, dar… nu mai bine ne oprim aici sau prevenim înrăutățirea situației?

incalzirea globala

Știți prea bine că sunt o susținătoare a reciclării și ecologiei. Și cum întotdeauna atrag după lucrurile în care cred și oportunități legate de ele, aș vrea să vizitați site-ul celor de la Fundația Terra Mileniul III și să luați o pauză verde studiind programele lor de dezvoltare sustenabilă.

Nu înainte, bineînțeles, să vedeți acest filmuleț pe care mi l-au făcut cei de la fundație, care este absolut delicios de amuzant, într-o problemă cât se poate de serioasă Smile


  5 Comentarii

 1. alex   •  

  apa fierbe si la mai putine grade, depinde de presiunea atmosferica:)) (de cand lumea si pamantu)

 2. Claudia   •     Author

  In niciun caz la 50, cu asta suntem de acord, da? Si e larg acceptat ca in jur de 100, deci putem sa facem astfel de afirmatii si sa nu fie gresit.

 3. claudiu   •  

  Honey, nu vreau sa ma pun contra dar incalzirea asta globala despre care se discuta foarte intens de ceva vreme e ceva… normal. e vorba despre niste cicluri pe care planeta le urmeaza de cateva milioane de ani. acum nu sunt foarte pregatit cu argumente concrete, dar promit sa revin cand am timp cu sustinerea concreta a afirmatiei mele. (stiu asta din liceu, de la profu’ de Geogra)

  • Claudia   •     Author

   Of, dar nu te pui contra mea. Stiu si teoria cu perioadele ciclice, doar ca nu putem nega efectul de sera si multe altele ce se intampla din cauza oamenilor. Pana la urma, ce stiu eu? Ia legatura cu oamenii astia draguti de la ONG si lasa-i sa te convinga sau convinge-i tu ca lucrurile stau altfel :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *