shutterstock_50779447

Endorfinele sunt viața mea

Știu că urmează să citez din Blonda de la drept, dar e asumat și se potrivește:

”Exercise gives you endorphins, endorphins make you happy. Happy people just don’t shoot their husbands… They just don’t.”

 Caut endorfinele din viața mea cu disperare: exerciții (de orice fel, hmm), râs, ciocolată, orice oferă un dram de fericire care se găsește ușor și garantat. Înclusiv un zâmbet forțat atunci când ești la fundul butoiului cu melancolie eliberează niște endorfine anemice, dar care își fac treaba lor chimică în creier.

Știți ce provoacă endorfinele la rândul lor? Un zâmbet larg. Știți ce provoacă zâmbete dese și largi unei blonde?

Riduri!

Am început să alerg săptămâna trecută, așa cum am promis. Încep să mă pregătesc de semi-maraton la toamnă și alte curse prin mai-iunie. Am constatat cu surprindere că sunt foarte mulți oameni care aleargă în parc pe orice vreme și la orice moment al zilei. Așa că îmi pun căștile în urechi, ascult muzică motivațională și bag minim 4. Alergatul, dragă Velea, se face cu minim 4… km în jurul lacului.

Știți ce provoacă 4 km de alergare? Endorfine! Și revenind la logica de mai sus… riduri.

Așa că a fost nevoie să mai fac și alte schimbări în viața mea dependentă de endorfine: toată gama de produse pentru ten, că nu mai merge așa cu amenințările de laba gâștii și alte nume de riduri.

Moment în care a intervenit Farmec: relansaseră la finalul anului trecut gama Gerovital H3, brandul Ana Aslan iubit peste tot în lume, o gamă nouă de produse de îngrijire și creme cu premiul Nobel, nu oricum: în 2009  acesta a fost acordat pentru descoperirea modului în care cromozomii din ADN sunt protejaţi de minusculii telomeri, de a căror lungime depinde menţinerea tinereţii pielii. Juvinity este o moleculă cheie care poate întârzia declanşarea îmbătrânirii, deoarece limitează stresul oxidativ şi conserva lungimea telomerilor, prelungind astfel viaţa celulelor. Juvinity asigură respiraţia optimă a celulelor şi reactivează sinteza componenţilor majori ai dermului.

Așadar, am ales din gama Gerovital H3 ce mi s-a recomandat direct de la laboratoarele Farmec: cremele cu retinol de prevenire a ridurilor de față și separat, cremă contur de ochi, căci acolo se adună endorfinele. Plus acest demachiant ușor din aceeași gamă. Supriza cea mai frumoasă a fost deodorantul pentru că, pentru prima oară, am găsit unul care nu lasă urme pentru că se transformă într-un soi de emulsie în contact cu pielea, e super eficient și are un miros de curat, fără parfumuri inutile. Au și variantă mini pentru luat ”la pachet.” Am mai încercat și crema de mâini pe care o folosesc din abundență seara sau după ce spăl vase. Bună și pentru călcâie, btw. Nu lăsați prețurile mici să vă păcălească: vorbesc în cunoștință de cauză.

Ambasadoarea acestei game este Ramona Bădescu pe care am văzut-o live la evenimentul de lansare și, fiți pe pace, femeia este absolut fermecătoare: tonică, extrem de veselă, seducătoare și fără riduri la o vârstă nu tocmai fragedă – tocmai împlinea 45 de ani.

O să continui căutarea endorfinelor pe orice cale, cu riduri sau fără. Dar mai sigur fără :)

Foto: Sharpei Puppy By Shutterstock

PS. Dacă căutați ”endorphines” pe Shutterstock, sunt f multe poze cu ciocolată. Așa că am ales ridurile cele mai drăguțe din lume.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *