shutterstock_110240975

Timp și echilibru

Mi se pare că echilibrul este mai greu de obținut decât orice pe lumea asta. Ce vrei? Diamante? Aur? Cele mai cele? Se rezolvă. Ce vrei? Echilibru? N-avem.

Mi se mai pare că fericirea aia pe care fals o căutăm mulți dintre noi, fericirea euforică, se bate cap în cap cu echilibrul. Că vorba aia, cine a auzit de echilibru intens? :)

Zilele acestea mi se mai pare și că echilibrul cel mai căutat e cel al timpului. Timpul de a le face pe toate, de a-l acorda tuturor, de a fi folosit eficient, de a nu-l pierde, de a te bucura de el, cel potrivit. E bogăția noastră cea mai mare de care ne lăsăm prădați în mod curent și de care ne afectează cel mai mult echilibrul general.

”Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!

   – Ce dracu nea Ilie! … Nu vezi ca ti-am taiat chitanta? … Plateste, Moromete!

   – Ei, da, plateste! Dar de unde sa-ti platesc? N-auzi ca n-am?! “

Valabil și pentru bani, valabil și pentru timp. Căci, nu-i așa? Time is money :)

Pentru mine ultimele două luni au însemnat fix asta. Și nu-mi dau seama dacă sunt eu risipitoare sau chiar nu e omenește posibil să reușesc să le jonglez pe toate în mod eficient. Ba n-am mâncat ca lumea, ba n-am dormit ca lumea, ba n-am mai văzut lumina zilei din afara a unor patru pereți, ba n-am mai strâns în brațe niște oameni. Din fericire, nu-mi pare rău că mi-a cam plăcut pe unde mi s-a dus timpul, dar sunt dispusă să învăț să-l gestionez mai bine.

Nu uitați de concursul celor 27 de ore.

Foto: Time by Shutterstock


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *