time management

Ziua de 27 de ore

Premisă: Trichotillomania, a complex condition which makes a person feel compelled to pull out their hair.

Asta e o boală pe bune, dar în ultimele săptămâni aud în toate părțile ”nu am timp” și ”nu mai duc” și-mi imaginez că dorința de a-și smulge părul din cap a devenit din ce în ce mai mare. Pentru oamenii activi din câmpul muncii, vârfurile de treabă de primăvara și toamna își cer drepturi asupra timpului personal, asupra gândurilor și energiei. Eu una am fost atinsă mai blând, deși ultimele două săptămâni am ajuns acasă înainte de ora zece seara doar de vreo 3 ori. Îmi place, nu zic nu, doar că aș fi vrut și eu o zi de 27 de ore ca să apuc să-mi văd oamenii dragi altfel decât pe fugă, să fac puțină mișcare, să mă organizez un pic în capul meu, să aloc timp unui proiect personal care necesită multă atenție și să nu mai adorm după 5 pagini de carte. Asta doar așa la prima strigare, cu primele lucruri care îmi vin în minte.

Și mai e și stresul. Sunt zile în care mă consum din multe nimicuri, o vorbă auzită mai apăsat decât e spusă în realitate, un laptop care nu merge, un telefon fără baterie, un om neserios. Aaah, îmi vine să… Trichotillomania!

Sunt sigură că multe dintre celelalte zile în care nu am de ajuns undeva și pierd vremea sunt vina mea. Mă rog, uneori, chiar e benefic să irosești un pic de timp, să faci o pauză ca să poți porni iar, mai bine și mai eficient.

De aceea, când am primit de la Equatorial invitația să particip la cursul lor de Managementul timpului și eficiența personală  din 12 – 13 decembrie 2014 m-am gândit prima oară că nu am timp de așa ceva. Și apoi mi-am dat seama că exact de asta ar fi bine să-mi fac :)

Dacă și tu ai nevoie de 27 de ore pe zi, hai cu mine.

Scrie pe blogul personal (sau daca nu ai un blog, într-un note pe Facebook) un articol pe urmatoarea temă: dacă ziua ta ar avea 3 ore în plus, cu ce activități le-ai umple? Textul trebuie să aibă minimum 300 de cuvinte unde să menționezi cursul de Management al timpului susținut de Equatorial, data în care va avea loc și să incluzi un link spre prezentarea acestuia de pe site-ul Equatorial. După ce îl scrii, share-uiește articolul pe Facebook, cu tag la pagina Equatorial. La final, postează link-ul spre textul tau în comentariile de la această postare, ca să poată fi inclus în jurizare.

Un juriu format din Liviu Grandl (Marketing Coordinator, Equatorial) și Anca Purdel (Open Seminars Project Manager, Equatorial) va alege câștigătorul pe baza urmatoarelor criterii: respectarea temei, încadrarea în limita de cuvinte și creativitate.

Concursul se desfășoară până pe 7 decembrie 2014. Câștigătorul va fi anunțat pe 9 decembrie 2014.

Succes!

Foto: Time management by Shutterstock


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *