Screen Shot 2015-12-26 at 12.47.39 PM

De Sărbători ne plimbăm prin cultura lumii

Când am fost eu la British Museum, am avut la dispoziție vreo 5 ore, dar febra, durerile musculare, usturimea din ochi și senzația de leșin n-au făcut din vizita mea o experiență prea plăcută, deși îmi amintesc foarte clar că Muzeul m-a impresionat. Am apucat să văd câteva exponate din zona Egiptului Antic și alte câteva, dar clădirea este enormă, așa că mi-ar fi trebuit vreo 3-4 zile pline ca să îl văd pe tot, doar în trecere.

80 000 de artefacte – asta înseamnă 1% din totalul exponatelor din British Museum și cam atât de multe puteți vizita din propriul fotoliu, de la pisicile-mumii, la culturile japoneză, arabă, sud-americane, etc, gratuit prin Google Cultural Institute.

Screen Shot 2015-12-26 at 12.47.39 PM

Screen Shot 2015-12-26 at 12.47.49 PM

Este cel mai mare din lume, dar și din cadrul proiectului care își propune să digitalizeaze o bună parte din cultura lumii. Pe această platformă sunt 947 de expoziții muzeale, fotografii cu monumente istorice, clădiri culturale, spectacole celebre, colecții, expoziții… orice vă imaginați din o mulțime de dimensiuni culturale, din toate timpurile.

Una din features-urile mele preferate este Powerful Zoom, câteva opere de artă fotografiate cu gigapixel pe care le puteți studia în foarte mare detaliu.

Pentru a căuta ceva anume aveți filtre cum ar fi acestea:

Screen Shot 2015-12-26 at 1.05.09 PM

…dar și cele peste 4,3 milioane de fotografii din arhiva revistei LIFE care a fost integral digitalizată în ultimii ani, unde sunt și fotografii care nu au ajuns în revistă, deci nepublicate.

Așadar, nu dați doar scroll la Facebook zilele astea: întâi pe net și apoi ca planuri de călătorii în 2016.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *