shutterstock_123389233

Drumul dantelei ilegale

Mi se pare că vine Apocalipsa! Dincolo de toate știrile de la noi care o prevestesc în fiecare zi, această știre din Kazakhstan de, de departe, cea mai tulburătoare. Disturbing, cum ar zice englezul.

În această țară minunată s-a interzis… dantela! Manufactura, importul și vânzarea de dantelă vor fi ilegale din iulie 2014 pentru că oficialii spun că dantela nu absoarbe umezeala, deci nu e utliă. Legea e aprobată din 2011, însă nu a fost aplicată. Femeile au ieșit cu chiloții de dantelă în stradă să protesteze și apoi au primit mesaje pe telefon prin care erau ”sfătuite” să rămână în case, ca în Ucraina.

Dumnezeule! Vă dați seama, doamnelor, cum ar fi să trăiești într-o lume fără dantelării?

Nu, nu, mai bine!

Vă dați seama, domnilor, cum va fi să trăiți în această lume absurdă și fără sens?

Aș vrea să știu cine e persoana care a gândit această lege, cum arată cei care au votat-o și… de ce?! E o femeie care nu a încăput în sutien? E un bărbat care și-a prins urechile într-un port-jartier? E o femeie care a găsit un furou care nu-i aparținea? E un bărbat părăsit la altar de un voal de dantelă? Cine ar face dantela ilegală!?

Mâine-poimâine interzic mătasea, ciorapii de lycra sau alte fineturi femeiești și putem să ne întoarcem în peșteri.

Doamnelor din Kazakhstan, suntem gata să vă sprijinim, sa creăm drumul dantelei și să o punem pe piața neagră. Și roșie. Și vișinie…

UPDATE important (venit de la un domn ingrijorat) – e vorba de dantela cu mai putin de 6% bumbac in compozitie, deci cea sintetica. Aceea da, ar putea fi oricand ilegala oriunde 😛

Ba chiar, daca ma gandesc bine, se schimba cu totul impresia pe care o aveam despre legiferatori: oamenilor chiar le pasa! :)

Foto: Lace by Shutterstock


  4 Comentarii

 1. Petreanu   •  

  Pentru precizia stirii, e vorba despre dantela „cu mai putin de 6% bumbac in compozitie” – deci despre dantela din material sintetic. Nu de alta, dar m-am documentat :)

  • Claudia   •     Author

   Multumesc, Vlad! Precizarea e importanta, intr-adevar. De fapt, stirea se schimba cu totul: dantela va deveni un simbol al bogatiei si al cochetariei scumpe :)

 2. Mediator Bucuresti   •  

  Cred ca trebuie verificat. Nu ar fi iesit in strada femeile ca sa sustina dantela sintetica …

  • Claudia   •     Author

   Am facut update-ul. E vorba de dantela cu mai putin de 6% bumbac. In stirea de la BBC nu se facea aceasta precizare din pacate… :(

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *