661054_pw_diplomacy_thumb.jpg

Cu toții avem nevoie de PR

În mintea mea, pentru a lucra in PR ai nevoie, înainte de orice, de diplomație: de a spune lucruri neplăcute într-un mod frumos, de a ”lăuda” așa încât să-i faci si pe ceilalți să aprecieze ceva sau pe cineva, de a asculta și a înțelege ce-și doresc ceilalți, de a nu emite păreri vehemente despre orice și de a ști să gestionezi o situație de criză.

Diplomația și toleranța sunt atribute cu care nu sunt înzestrați toți oamenii, în special popoarele latine care sunt, de fel, mai pătimașe și consideră că a spune lucrurilor pe nume atunci pe loc, fără o informare completă în prealabil sau fără a stăpâni la perfecție un subiect e o virtute. Ei bine, nu e. Smile  Din fericire, totul se învață, chiar și eleganța în comunicare.

În afară de a ține mereu pasul cu tendințele, de a citi lucrări de specialitate, de a urmări exemple din toate domeniile și de a participa la cursuri, cred că, indiferent de meserie, cu toții avem nevoie de a învăța ceva din PR ca o datorie către noi și către ceilalți.

Dacă lucrați în comunicare, e inutil să spun cât de important e să fiți mereu la curent cu ce se întâmplă și care sunt ultimele sau cele mai eficiente practici. Există multe provocări, unele poate sunt unice și nu au studiu de caz. Vă puteți confrunta cu ceva ce nu s-a mai întâmplat sau nu s-a mai cerut până acum, dar dincolo de idei, eficiență și înțelegerea nevoilor, contează modul în care ”ambalezi” orice poveste: cu diplomație, dar drept la țintă. Zic bine?

Într-o lume a comunicării care se schimbă fulgerător, conferințe precum PR Forum sunt foarte utile atât de partea clienților (ca să înțeleagă cum să ceară și de ce), dar și de partea celor din PR care pot învăța unii de la alții ce și, mai ales cum să comunice cu succes, așadar, pe 25-26 aprilie ar fi bine să fiți acolo.

661054_pw_diplomacy


  2 Comentarii

  1. Cougar   •  

    întotdeauna e bine să scrii „dimplomaţie” cu litere îngroşate, să vadă lumea că vorbeşti serios.

    • Claudia   •     Author

      spoken like a true „dimplomat” :)) my bad, un typo cat casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *