shutterstock_273000482

Cochetăria pe timp de caniculă

Când sunt 30+ de grade afară și totuși nu vrei să arăți ca o pictură de-a lui Picasso, sau, mai rău, de-a lui Pollock, soluția e îngrijirea și apoi machiajul. Chiar și în zilele în care e prea cald pentru machiaj complicat (sau deloc), putem arata foarte bine dacă totul e proaspăt refăcut. Și, din păcate pentru noi, fetele, acest lucru trebuie să se întâmple mai des în timpul sezonului cald.

Ce înseamnă asta?

Înseamnă în primul rând ca vizitele la salon sau îngrijirea de acasă să fie sfinte.

De exemplu: epilat mult mai des ca în orice sezon și ajustări în fiecare săptămână, nu doar înainte să mergem la plajă sau în vacanță.

Poate cel mai important: manichiură și pedichiură reîmprospătată aproape săptămânal – aici includ mai ales îngrijirea cuticulelor, în funcție de necesități. Eu, spre exemplu, am nevoie să merg la salon la fiecare săptămână jumătate sau să le refac acasă după 4-5 zile cu trusa mea de manichiură, cât mai aproape de tehnica de la salon. Din păcate, eu nu sunt la fel de pricepută și îmi place să aibă cineva grijă de mine pentru câteva zeci de minute.

De asemenea, aș recomanda manichiura simplă și nu cea semipermanentă sau cu gel vara. În primul rând ca să o puteți reface mai des și să încercați culori cât mai diverse. În plus, mi se pare că aplicarea și îndepărtarea acestui tip de substanțe dăunează foarte mult unghiei. La pedichiură merită, mai ales înainte de plajă când oja sare foarte ușor din cauza nisipului sau pietrelor, dar neapărat să insistați cu îngrijirea călcâielor.

Apoi măști de păr sau orice tratament care ajută firul să se refacă după expunerea la soare, apă sărată sau clorinată. Aici e cel mai bine să studiați ce vi se potrivește și să nu vă încarce părul când și așa e cald.

Eu am renunțat la spume și folosesc doar sprayuri de volum care nu încarcă părul și îl împrospătez cu șampon uscat sau pudră între spălări dacă e absolut necesar și nu am timp să trec pe acasă.

Îngrijirea tenului

Aici e un capitol separat în care voi menționa doar câteva lucruri:

Demachiere temeinică indiferent de folosirea sau nu a machiajului. Praful și transpirația de pe timpul zilei trebuie îndepărtate cu produse naturale sau de cât mai bună calitate în fiecare dimineață și seară. Micul meu secret de revitalizare – apă minerală naturală, carbogazoasă, folosită ca tonic. Merge și cu apă termală, dar e scumpă și efectul e același.
Protecție solară în fiecare zi, nu doar în zilele de plajă, minim 30 pentru față, dar și pentru gât, brațe și, eventual, picioare. De regulă sunt mai grase și mai puțin fluide, așa că așteptați să intre bine în piele înainte să vă îmbrăcați sau să vă machiați.
Primer sau bază de machiaj pentru pleoape ca să nu se adune (atât de repede) fardul de ochi.
Măști de curățare cu argilă sau hidratante, cu fructe, uleiuri, miere, după nevoi.

Altfel, creme mai grase decât de obicei noaptea și mai ușoare, dar hidratante ziua, seruri, uleiuri de ochi și ce vi se mai potrivește tenului vostru.

Fondul de ten ar fi ideal să conțină și SPF sau să fie un BB, oricum probabil că începând cu luna iulie, veți prinde și puțină culoare. Eu vara folosesc doar un corector de ochi (mă trezesc odată cu soarele de dimineață…) și  un BB sau un CC ușor.

În ceea ce privește fardurile, să fie de bună calitate, adică o paletă de ochi puțin mai scumpă – pigmenții sunt mai intenși și durează mai mult, în special dacă folosiți și un primer bun. Evitați culorile tari ziua, tușurile lichide și complicații. E prea cald. Dar seara, bronzul poate fi pus foarte frumos în evidență cu nuanțe de bronz sau ceva sidefat, cu iluminatoare și o piele foarte bine hidratată.

La final, un spray de fixare peste tot și o pălărie simpatică și sunteți gata de plecare!

O mare parte din ce v-am povestit aici se găsește în această perioadă la reduceri pe eMAG, în secțiunea Machiaj, la prețuri foarte ok și cu o gamă destul de generoasă de produse. Sfatul meu e să înlocuiți tot ce înseamnă creme, sprayuri și alte substanțe care vin pe piele la finalul verii dacă nu le țineți la rece, așa că merită să investiți în produse noi.


  1 Comentariu

  1. Gabriela   •  

    Hihi trucul cu apa minerala il practic si eu, mai ales in calatorii cand e mai greu cu tuburile de apa termala 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *