Cântec pentru Vladuț, cântec pentru viață

Acum câteva zile am întrebat pe Twitter în ce măsură vă simțiti mulțumiți cu viața voastră. Surprinzător, doar o mână de oameni au susținut cu încredere că sunt mulțumiți de viața lor în general și că ar da o notă măcar peste 8 dacă s-ar cuantifica… Dar dacă mâine ați afla că viața asta care nu vă mulțumește are șanse să se încheie înainte să apucați să vă bucurați de ea? Ați aprecia-o acum? Lăsând la o parte clișeul ”Carpe Diem,” chiar ar trebui să fim recunoscători că avem posibilitatea să ne bucuram de viață în fiecare zi.

 

Acum aproape un an, am avut parte de un apel de trezire, din păcate, printr-o tragedie întâmplată unor persoane nespus de speciale… O tragedie care ne-a făcut să regândim tot rostul existenței, dar care, după ce șocul s-a mai estompat, pe mine m-a făcut să mă simt VIE. Aveam momente când simțeam aerul din jurul meu și cum îmi mângâie vântul obrajii, când vedeam razele de soare cum se aplecau leneș către privirile mele nedumerite. Fiecare dimineață era o minunată surpriză, ca o nouă șansă. Atunci mi-am propus că, indiferent de ce mi s-ar întâmpla, n-o să uit să mă bucur de faptul atât de simplu, totuși atât de copleșitor, că TRĂIESC, pentru Dumnezeu-știe ce motiv, pe care am tot timpul să-l aflu. 
La doar 6 anișori, Văduț Andrei Decu este un copil care are, fără nicio îndoială, toată viața înainte. Boala cu care a fost diagnosticat, talasemie majoră, poate fi învinsă printr-un transplant costisitor. Șansa lui la viață este una reala, întrucât sora lui mai mică este un donator de celule stem perfect compatibil. Transplantul, care se face la o clinică din Italia, costă 150.000 de euro, pe lângă care se adaugă multe alte cheltuieli. Vlăduț face transfuzie de sânge o dată la trei săptămâni, dar este un băiețel vesel, care știe că viața și vindecarea sunt cele mai frumoase daruri pe care le poate primii.

Niște oameni cu suflet mare organizează un concert caritabil pentru Vlăduț, într-o încercare de a-i ajuta părinții să strângă banii de care au nevoie pentru a-și vindeca puiul și de a-i da șanșa unei vieți normale de care să se bucure din plin.

Joi, 8 iulie, la ora 20:00 pe terasa restaurantului CASA LATINA din Soșeaua Panduri nr.71 (zona Academia Militară) unde vor fi invitați:
Marius Matache & Folk Band Imperfect, actorul Eugen Cristea, Vlad Dulea & Trupa Atelier, și Cristi China-Birta (Chinezu), Stefan Murgeanu, Claudiu Ciobanu, Nicu (Info-Delta) care impreuna cu Marius Matache si Vlad Dulea vor avea un moment muzical și comic despre formula de succes #DreamTeamRO.

cantec_pt_vladutTaxa de participare este de 30 RON. Biletele se gasesc la intrare, fondurile strânse în urma acestui concert fiind donate în contul lui Vlăduț.

Dacă nu aveți deja program pentru joi, organizatorii vă așteaptă cu mare drag să ajutăm la salvarea vieții unui copil, prin muzică, prin voie bună și poftă de viață.

Mai multe informații despre Vlăduț și boala de care suferă, aici:
Site-ul vechi al lui Vladut: http://vladutandreidecu.wordpress.com/
Site-ul nou al lui Vladut: http://www.credeinminuni.ro/
Articol in Adevarul: http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/PREMIERA_Vladut-primul_roman_salvat_de_celulele_stem_0_280772272.html
Vladut la Poveștiri adevărate la postul Acasa TV: http://vladutandreidecu.wordpress.com/2010/05/12/povestirea-adevarata-a-lui-vladut/


  1 Comentariu

  1. filme online gratis   •  

    Frumos articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *