Cum am rămas fără cuvinte la Lecturi Urbane Bacău

Încă mi-e greu să mă adun după ediția de Lecturi Urbane din Bacău… M-a emoționat nu doar pentru că s-a întâmplat ”acasă” sau că am fost implicată direct, ci pentru că a fost miraculoasă în foarte multe aspecte.
În primul rând, vremea. Care părea că vrea să-mi smulgă toate speranțele la prima oră a dimineții. Dar când cei 5 minunați Andreea, Oana, Iulian, Stelian, Vulupe au pornit spre noi, din București, au plecat cu promisiunea că îmi vor aduce ei soare. Și n-au glumit, ba chiar au făcut puțin exces de zel, căci ne-am bronzat ca tractoriștii cu toții!
I-am așteptat cu poale-n brâu făcute în colaborare cu mama mea și am înțeles că a fost o surpriză plăcută și astfel n-a mai plouat…decât în guri :)
Prima persoană care a venit să-mi fie alături a fost dragul meu profesor, Viorel Cruceanu, care mi-a confirmat (nu că mai era nevoie), din nou, ce om excepțional este. A fost printre primele persoane care au crezut că proiectul va avea un real succes în Bacău și s-a îndrăgostit de sentimentul de a dărui cărți.
Apoi, cei de la Clubul ”Veniți cu Noi,” în frunte cu dl Remus Lupu, de asemenea un om deosebit, care crede într-o altfel de societate și chiar face ceva în acest sens și care ne-a făcut și o donație generoasă de cărți.
După asta nu mai știu. Știu doar că la ora 14 dădeam START! la citit celor aproape 150 de participanți și am început să împărt cărți, să răspund presei, să zâmbesc copiilor care veneau curioși lângă cutii, să explic tinerilor ce facem și de ce și să primesc smerită felicitările bătrânilor care nu mai credeau că s-ar face așa ceva în rândul noii generații. Un domn mi-a spus că venea de la spital, citise în ziar despre noi și a venit să ia o carte de citit în salon, dar a găsit o surpriză mult mai frumoasă și mi-a mărturisit că i-am făcut ziua senină cu adevărat.
În jurul meu se țeseau tot felul de povești: ”Claudia, să știi că o doamnă s-a oprit chiar acum să citească!” ”O femeie cu un copilaș l-a pus în căruț și a început să citească cu o poftă încredibilă!” O familie nevoiașă căuta cărți pentru copii lor, pentru că nu își permiteau. Am avut implusul, aproape de necontrolat, să opresc totul și să le dau toate cărțile. Și multe, mult prea multe pe care să le citez doar eu.
Abia la poza de final m-am dezmeticit puțin. Când am văzut câți fusesem de fapt: nesperat de mulți și de frumoși! Zâmbetul din poze a fost autentic, mai mult ca niciodată.
Am atâtor persoane de mulțumit încât va fi un lung șir de nume și  de ”:)” Așa că aici considerați că vă mulțumesc fiecăruia în parte, chiar dacă am avut privirea absentă de om aiurit sâmbătă, să nu credeți că nu v-am recunoscut și că nu m-am bucurat enorm pentru prezența și ajutorul vostru!
Mi-a fost dor de casă… Sunt o băcăuancă mândră de orașul meu, eram și până acum, dar după weekendul cu Lecturi Urbane, voi merge drept, chiar puțin îngâmfată, pentru căci acum știți cu toții că Bacăul a dat dovadă de o mobilizare extraordinară, că avem oameni receptivi și deschiși și este un oraș superb din toate punctele de vedere!

Au scris:
http://vulupe.com/2010/06/06/de-la-6-zile-caruta/
http://andreeaburlacu.ro/2010/06/07/bacaul-a-citit-povestea-mea.html
http://www.1tvbacau.ro/video/Bacaul-cite%C5%9Fte-macar-cateva-momente–v2159.html
http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2010/06/05/foto-bacaul-citeste.html
http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2010/06/07/editia-bacauana-a-lecturilor-urbane-cea-mai-reusita-din-tara.html
http://desteptarea.ro/lecturi-urbane-in-piateta-casei-de-cultura-vasile-alecsandri.html
http://www.inimabacaului.ro/2010/06/dumnezeu-citit-in-bacau.html
http://www.farafiltru.net/lecturi-urbane-in-bacau.html
http://www.kristofer93.com/2010/06/foto-lecturi-urbane-la-bacau.html
http://impreunapentrubacau.ro/tag/bacaul-citeste
http://www.contrasens.com/2010/06/05/lecturi-urbane-in-bacau.html/comment-page-1#comment-65482
http://www.adevarul.ro/locale/bacau/Vineri-B_zi_de_lecturi_urbane_0_274172676.html
http://www.edith21.info/2010/06/lecturi-urbane-in-bacau.html
http://www.bacauexpres.ro/2010/vineri-zi-de-lecturi-urbane-in-bacau/
http://www.inainte.eu/2010/06/lecturi-urbane-in-centrul-bacaului/
http://reporterliber.ro/tabara-de-vara-pentru-copiii/
http://www.balaceanca.net/2010/06/03/catalin/bacaul-citeste

Poze: Stelian Pavalache, InimaBacaului, Robert Moroșanu, Kristofer93, Contrasens, Edith, Înainte.eu

Mulțumiri cu suflet:

InimaBacăului, pentru că a făcut posibil tot ce eu n-am putut de departe. Și pentru care nu voi găsi curând toate cuvintele de mulțumire.

Celor 5 minunați care ni s-au alăturat din București: Andreea, Oana, Iulian, Stelian, Vulupe care mi-au însorit ziua, la propriu și la figurat.


  11 Comentarii

 1. Adi Dragoș   •  

  Fain. Felicitari! :)

 2. Anne   •  

  Bravo, frumos descris sentimentul de-acolo! Numa` că pe Stelian îl cheamă fără diacritice.

 3. Mihai Pintilie   •  

  FELICITARI! Inimoasa cum te stiu, nici nu putea sa iasa altfel.

 4. Marian Vulpe   •  

  Felicitari mai printesa fericita, asa cum cu drag si pe buna dreptate te-a botezat Stelian 😛 Ne-ai umplut pe toti de caldura si entuziasm – Bacaul chiar e un oras cald, la propriu 😛
  Iar placinta a fost de nota 10+, cu felicitari mamei tale – si bineinteles si tie 😉

 5. Stelian P.   •  

  asa asa 😀 spune tu Anne 😀 … rusineeee rusineee 😀

 6. Claudia Tocilă   •  

  @Stelian Îndurare! Am modificat! Ce nume dubios ai, cum să n-ai cipilică pe numele de familie? :))

 7. Claudia Tocilă   •  

  Mihai și Marian: Sunteți prea drăguți! Am făcut și eu ce am știut și am putut :) Nu știu ce prințesă sunt, dar fericită sunt :)

 8. Anne   •  

  Eu am botezat-o, Vulupe, nu Stelian! Oricum de scris a scris frumos.

 9. andrei m   •  

  pt ca cititul neconventional si in grup e mai cool :-q

 10. Mega Bacau   •  

  Prea tare a patra poza

  😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *