noiembrie

not sweet November

De fapt, mie nu-mi place deloc Noiembrie. Nici când e soare, nici când e neobișnuit de cald, nici când e plin de prieteni, nici când e liniște.

Altfel, nu mi se pare deloc romantic sau frumos. Totul moare, lumina e spartă, mirosurile sunt înțepătoare, aerul e greu.

Am împresia că totul se murdărește și nici măcar nu au fost ploile acelea oribile de-ți întră în oase și care mai pleacă abia când vezi prima floare în pământ primăvara.

Norii devin mai grei, mai joși, mai cenușii și parcă dimineața îi am pe pleoape. Mă scoate din sărite intunericul care se instalează începând cu noiembrie. Si frigul. Și ceața! Oh, așa nu-mi place ceața. E de departe cel mai urât fenomen atmosferic căci ți se lipește rece de inimă ore în șir.

Tusea, șervețele, ceaiul, umbrelele, bruma, claxoanele… e apăsător în Oraș și oamenii se refugiază în case și-n mașini.

Așa aș fi scris dacă m-aș fi lăsat cuprinsă de pesimism. Dar nu-i cum vrea Noiembrie, e cum vrea eu. Și eu zic că o să fie bine.

Foto: Noiembrie by Shutterstock


  6 Comentarii

 1. B.   •  

  Ca bine zici. Plus ceva plati suplimentare pentru caldura-n barloage. Si hainele-astea groase care ne acopera… cu totul…

  Wake me up when February ends… pana atunci, hibernam frumos.

 2. Iuly   •  

  Secretul estye sa gasesti mai multe lucruri placute decat neplacute, orice sezon, luna are partile ei urate, insa depinde mult si cineva isi spune parerea si cum o face.
  Eu prefer spre exemplu luna octombrie, pentru ca pare ceva mai linistita si curata datorita ploii.

  • Claudia   •     Author

   @Iuly – dintre toate astea mai reci, octombrie e preferata mea all time. Oh, culorile, lumina si temperatura perfecta (in jur de 20 de grade).

 3. Pato+Basil   •  

  Eu astepta iarna, toamana si primavara nu prea sunt pe placul meu 😀

 4. Pato Basil   •  

  Scuze, nu inteleg ce am dar observ ca apar tot felul de complicatii din astea gramaticale si dezacorduri in comentariile mele, zici ca am un „virus” care ma urmareste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *