pensule

Una-alta despre machiaj și îngrijirea tenului

Am văzut ieri a nu-știu-câta oară discuția aia: bărbații nu suportă femeile machiate și că naturale suntem mai frumoase, căci bărbații adevărați vor să fie cu cineva care e compatibilă cu ei, nu cineva pe care n-o mai recunoști dimineața.

Încep prin a preciza că nu vorbim despre definițiile termenului ”pițipoancă” – femei cu o culoare mai închise pe ten decât pe gât, cu sprâncene tatuate de prost gust, cu ruj roz sau creion de culoare diferită în jurul buzelor. Nu, acolo nu ne ducem pentru că bărbații care doar privesc interesați spre astfel de femei sunt ca ele și le merită.

Să ridice mâna bărbatul de peste 17 ani care ar prefera o femeie mereu nemachiată, pe care vrea s-o prezinte prietenilor exact în forma în care o vede prin casă dimineața și după duș, indiferent de cât de odihnită sau sănătoasă e în momentul respectiv. În cazul în care nu sunteți cuplați cu Antonia, aș zice că e momentul să fiți serioși.

În afară de asta mai intervine un aspect: dacă ați ajuns să o vedeți nemachiată dimineața… nu e un pic ipocrit să spuneți: ”nu-mi place că mi-am dat seama că se machiază prea tare?” Ce noroc că ați constatat asta după…

Eu nu vreau să mă vadă decât un bărbat care mă iubește cum arăt când mi-e rău sau vinerea după ce ajung de la birou. Dar după momentele astea vreau să arăt așa cum m-a cunoscut. Și un rimel sigur aveam pe gene, iar cearcănele poate nu erau atât de adânci. Mi se pare că e important să am grijă de cum arăt și după ce ”l-am prins.”

Desigur, mai sunt și cazurile total înșelătoare: acest bărbat și-a dat nevasta în judecată că nu i-a spus că e plină de operații estetice până când a întrebat-o de ce a făcut copii atât de urâți 😀  Se pare ca e fake, dar de undeva sigur a pornit :)

Săptâmâna aceasta, deși am fost după operație și cam prinsă cu treabă, mi s-a făcut un compliment frumos cu privire la tenul meu. Îi datorez asta Alinei de la Nomasvello Decebal că a știut exact ce avea nevoie fața mea. Am trecut prin multe cu tenul și mi-e mereu teamă de noi încercări, dar de data aceasta am nimerit-o :)

Concluzia ar fi că noi fetele suntem într-o continuă cochetărie. Sau așa ar fi ideal să fim, dar mereu cu măsură și cu stil.

pensule

Make-up by Shutterstock


  5 Comentarii

 1. amalia   •  

  Draga mea,

  Nu-mi permit sa te contrazic, dar cred ca ar trebui sa incetam sa ne mai mintim singure si sa credem ceea ce ne spun barbatii : ” o, cata tencuiala are aia pe fata, mie nu-mi plac femeile machiate”, este pura ipocrizie, si spun asta pentru ca tocmai traiesc un astfel de moment, eu o tipa eleganta, casual care ma machiez destul de natural, am trait mereu cu impresia ca dl meu ma accepta asa si ii place, dar ce crezi ? acum cateva zile, dupa multi ani de relatie mi-a spus ca nu sunt genul lui, ca lui ii plac femeile mai ”feminine”= adica cele caroara eu le spun ”taratu..i, fufe, etc”. e o falsa aparenta si o mare minciuna, ca nu le plac….

  • Claudia   •     Author

   Draga Amalia,

   Of, totusi cred ca problema ta nu sunt aceste fufe. Totusi, cand v-ati cunoscut si atatia ani in care ati fost impreuna a vazut alte lucruri in tine care erau genul lui. Mereu am considerat ca aceste fete cu tencuiala pe fata au o data de expirare sau barbati predestinati.

   As zice mai degraba ca el nu era genul tau 😉

 2. Pingback: Cu sau fără machiaj? | DeWeekend.Ro

 3. Pingback: Cu sau fără machiaj? | OnlineReport.ro

 4. jocuri cu machiaj   •  

  Este vina fetelor care exagereaza foarte mult cu machiajul zilnic. In rest, foarte frumos articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *