Ploaie cu soare

Voi, aceștia, care așteptați, ca și mine, mai multe zile cu soare! Voi, cei care nu mai suportați iarna asta morocănoasă și prelungă! Alo, februarie! Ești cenușiu și plictisitor, precum n-ai mai fost de mult!

E un lucru cunoscut că în timpul iernii, în special spre sfârșit, oamenii sunt sensibili, au tendința de a fi deprimați și fără chef de viață. Studiile arată că luna februarie este cea mai tristă dintre toate și nu e doar pentru că e Ziua Îndrăgostiților care readuce pe tapetul celor singuri toate eșecurile lor sentimentale. Motivul stiințific este că lipsa luminii soarelui este un factor suplimentar pentru starea de oboseală psihică și emoțională. Nici nu-i de mirare: atâtea luni fără soarele de dimineață, fără o lumină caldă după o zi de lucru, cu toate hainele și grijle pe noi, fără înghețată și salate proaspete!

E altă viață când ești abătut și fără chef și te mângâie un soare jucăuș, când copacii își scutură florile pe creștetul capului și vântul îți șoptește toate cochetăriile. Parcă ți-e milă să strici o zi atât de frumoasă pe un gând negru.

Căci vorba băieților aceștia de demult: ați văzut de multe ori ploaia căzând într-o zi cu soare?

Dacă o vedeți, înseamnă că totuși am trecut momentul critic.


  1 Comentariu

  1. sorin   •  

    (doar rad) (nu bag zazanie) ori ploaie ori soare, tomatele se pateaza. La solar :) ? Nu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *