shutterstock_133897133

Aproape totul despre epilarea definitivă (încercată pe pielea mea)

Probabil una dintre cele mai detestate proceduri cosmetice, epilarea ne consumă timp, bani și/sau nervi în fiecare lună sau chiar de mai multe ori pe lună. Fie că alegeți epilarea cu ceară, cu aparatul sau, Doamne-păzește, cu penseta, poate apărea riscul foliculitei, adică creșterea firelor pe sub piele care pot cauza o inflamație și o mică infecție locală, iar la depilare cu cremă sau cu lama vă puteți afecta pielea cu iritații sau tăieturi. Așadar, îndepărtarea părului are oricum riscuri, orice metodă ați folosi.

Acestea fiind spuse, am decis să încerc fotoepilarea: îndepărtarea părului cu ajutorul luminii prin deteriorarea în mod selectiv a foliculilor de păr, fără a afecta țesuturile adiacente. Ce înseamnă asta mai exact? Aparatul cu lumină intens pulsantă (IPL) emite un puls luminos foarte intens care este absorbit de diferiți pigmenți ai pielii generând caldură, aceasta distrugând structurile ce conțin pigmenții, procesul purtând denumirea de fototermoliza selectivă. În cazul epilării, pigmenții respectivi se află în firul de păr, dar IPL se folosește și la tratarea acneii, uniformizarea culorii pielii sau rejuvenare.

Procedura își are originea în domeniul medical, fiind folosită la tratarea alunițelor, iar medicii au observat că în jurul lor nu mai creștea părul. Așa că, neavând contraindicații majore, au oferit-o industriei cosmetice.

În ce condiții se face fotoepilarea?

Înainte de procedură trebuie să completați un formular în care să precizați mai multe lucruri printre care dacă sunteți gravidă, ce medicamente luați, dacă sunteți la menstruație etc. Unele tratamente cu antibiotice sau anticoncepționale pot reacționa cu procedura, dar specialiștii vă vor ajuta să luați decizia cea mai bună.

Zona aleasă trebuie să fie curată, cu firul scurt (2-3 mm), fără creme sau deodorante. Nu e voie pe tatuaje, nu pe zone iritate sau cu o afecțiune medicală (psoriazis, lupus, vitiligo), nu pe răni sau arsuri.

Se aplică o cremă specială și se reglează intensitatea în funcție de fototip: culoarea pielii și culoarea firului de păr. Se pun ochelarii speciali, se aplică un impuls de test și dacă este suportabil, începe procedura: e un bliț moderat ca intensitate pe care îl percepeți ca o ciupitură. Spre exemplu, eu am făcut axilă și m-am cam gâdilat 😀

În ziua respectivă nu e voie cu creme și deodorante, eu am cam riscat pentru că, alegând axila, după două ore am folosit un roll-on pentru piele sensibilă și a fost ok, dar, în general, urmați sfatul specialiștilor. Se repetă o dată pe lună până la rezultatul dorit, în medie 4-5 sedințe, în funcție de mărimea zonei alese (pe picioare o să fie mai mult decât axile sau inghinal). La prima ședință, cam 30% dintre fire cad, iar după 5 ședințe se poate ajunge până la 95%.

Aici este ceva important de precizat: epilarea nu este definitivă cu adevărat în sensul că mereu vor fi câteva fire care nu sunt încă ieșite în momentul epilării și pot apărea ulterior, dar oricum cele care ies sunt fine și subțiri, mult mai moi și mai slabe ca înainte. După mai bine de 5-6 ședințe, e suficient de definitivă dacă pot să spun așa și e suficientă o ședință de întreținere la 4 luni ca să păstrați efectul: din fericire, corpul se renerează mereu și, din păcate, asta înseamnă că mai apar fire noi.

Mai e o șmecherie: cele mai bune rezultate sunt pe pielea albă cu fir negru pentru că lumina identifică foarte bine pigmentul. Nu sunt contraindicații cu privire la pielea bronzată, cel puțin la salonul unde am fost eu: Nomasvello. Ei sunt lideri mondiali în epilarea definitivă și alte tratamente cu IPL, mai fusesem la ei pentru o curățare facială cu energie galvanică și ultrasunete și am rămas foarte plăcut impresionată. De când cu aparatul dentar nu mai pot să fac asta pentru că nu ai voie cu niciun fel de metal. Dar a făcut Corina.

O ședință de epilare definitivă este 30 de euro la ei și eu consider că e o investiție care se amortizează într-un an-doi având în vedere că economisești timp și banii de la salon mult-mult timp după aceea.

Pe Nomasvello îi găsiți aici unde sunt și mai multe informații precum și lista de prețuri și vi-i recomand cu toată încrederea. Ei sunt franciză, de aceea, prețurile sunt la fel peste tot, precum și aparatura și calificarea personalului.


  1 Comentariu

  1. Vieru Ciprian   •  

    Desi femeile par mai sensibile, de multe ori dau dovada ca sunt foarte curajoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *