1280x.jpg

Duminica de carte–Citește pentru doi

Toată lumea știe că cititul este un act solitar și cumva intim. Dar tocmai intimitatea aceasta îi dă valențe de vindecareȘ când citești intri într-o lume care nu îți aparține și care înlocuiește pentru câteva sferturi de oră realitatea ta cu fantezia rândurilor scrise de altcineva.

”Duminica de Carte” din această săptămână nu e despre cărți, ci despre citit. Pentru că mi-a plăcut atât de mult un proiect că vreau neapărat să știți de el. În fiecare weekend până pe 20/21 octombrie aveți ocazia să faceți o faptă sensibilă și bună: să citiți copiiilor și bătrânilor defavorizați din câteva centre din București și localitățile limitrofe, Timișoara și Cluj prin intermediul celor de la Booktopia. Încă trei weekenduri în care puteți aduce un zâmbet neprețuit pe fața cuiva.

E simplu de tot: vă alegeți un centru, vă înscrieți aici și mergeți să citiți. Un copil sau un bătrân – nu că n-ar putea să facă asta și singuri, dar gândiți-vă la efectul terapeutic al implicării cititului, al poveștii și o persoană care se simte singură. Vă invidiez de pe-acum pe cei care veți merge și veți face fericit pentru câteva ore un om doritor de compania cuiva care să fi venit special pentru el.

Dacă vă duceți, sunteți cu adevărat minunați. Dacă nu vă duceți, știu că veți povesti despre asta cuiva care poate.

1280x


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *