C360_2012-09-01-12-29-38.jpg

De ce va deveni Rowmania un fenomen

Weekendul acesta am fost la Tulcea, la Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle la invitația Rowmania, unde AQUA Carpatica a fost partener. A fost un weekend încărcat de emoție pentru mine – nu e simplu să te plimbi printre pasionații unui sport pe care nu l-ai practicat niciodată. A fost prima oară când am urcat într-o ambarcațiune cu vâsle, în speță o canotcă: un hibrid între materialul din care este construită lotca și liniile dinamice din canoe, propusă de inițiatorul proiectului Rowmania, cvadruplul campion olimpic Ivan Patzaichin.

C360_2012-09-01-12-29-38

Festivalul a început în mod simbolic pe 1 septembrie, Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării. Deși mișcarea Rowmania promovează turismul responsabil pe toate apele, locul de unde a pornit totul și cel mai fragil ecoturism rămâne Delta. În afară de experiența unică pe care o oferă vizitarea canalelor pe o barcă cu vâsle, în acest mod – natural, neintruziv – avem toate șansele să creștem numărul turiștilor în zonă, cu costuri mai mici, dar cu grijă susținută pentru acest paradis de care a cărui frumusețe nu suntem mereu conștienți.

C360_2012-09-02-12-34-32

Danube Competition a avut un număr dublu de echipe față de anul trecut. 18 echipe de 10+1, din care am avut și eu onoarea să fac parte cu cei din presă, în semifinală chiar în rivalitate directă cu echipa Delta’s 11, cea a bloggerilor. N-aveau nicio șansă datorită unei mari surprize care a fost prezența unor legende în canotca noastră: Toma Simionov și Vasile Dîba. Nu pot să vă descriu ce mândrie, dar și ce umilință am simțit să fiu ghidată și antrenată de dânșii. Iar la linia de finiș să mă felicite însuși Ivan Patzaichin! Că na, o firavă ca mine nu promitea să reziste și să vâslească cot la cot cu doi campioni Smile

C360_2012-09-01-17-46-49

În mintea mea, vâslitul era ceva foarte greu și solicitant, care nu e pentru oricine. Omoplații dureroși de a doua zi o pot confirma. Cu toate astea, să fii stăpân pe propria ta direcție, pe viteză și destinație pe un râu e un sentiment care merită toate durerile din lipsă de condiție fizică. Dacă mai pui la socoteală că e 100% prietenos cu mediul încojurător, eu cred că în anii următori această mișcare va căpăta amploare și va regândi turismul pentru Deltă și alte râuri din România.


  8 Comentarii

 1. Elena   •  

  Felicitari, Claudia! Deci bloggerii au fost invinsi de jurnalisti? 😛

  • Claudia   •     Author

   Da, dar asta doar pentru ca i-am avut pe campioni in barca – ei ne-au dat directie si ritm :)

 2. Pingback: Dar Grimus ce-a simțit pe scenă la RHCP? | Claudia Tocilă

 3. Iris   •  

  Ca tot vorbim de barci si vaslit, nu ai idee ce viteza poate atinge cineva care este cat de cat antrenat sa vasleasca?

  • Claudia   •     Author

   Nu stiu, dar ma interesez maine si iti spun :)

 4. Pingback: Despre vacanțe și alte bucurii | Claudia Tocilă

 5. Pingback: Ce tânără ești! | Claudia Tocilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *