wlEmoticon-smile.png

Cu ochii larg închiși de abur

Oare cum e să ai ochii închiși pentru primele secunde când ajungi undeva? Să iei pulsul locului cu nasul, cu urechile, cu toată pielea și să-ți maximizezi toare simțurile ca să nu te lovești de întregul necunoscut. Cred că e interesant ca experiment, o dată sau de două ori, dar devine frustrant și își pierde din inedit de la primele experiențe.

Numai ieri vă spuneam despre cum că a ieși din zona de confort e uneori ca atunci când pleci cu ochii închiși la drum și am fost imediat taxată, chiar în aceeași seară, de un grup de purtători de ochelari (ochelariști e jignitor sau…?) că ei pășesc în afara zonei de confort la fiecare trecere de la frigul de afară la interior din pricina lentilelor. Conform unor studii, se pare că vreo 75% dintre ei ajung la capătul răbdării mai devreme sau mai târziu Smile

Am primit cu drag invitația Essilor de a fi prezentă la lansarea Optifog, adică a lentilelor care nu se aburesc. Și asta din două motive – unu: pentru că mi s-a părut ceva inventiv care mi-ar folosi la un moment dat și doi: pentru că nu puteam rata momentul în care dragul de Julius își apropia periculos ochelarii de oala unde un cuplu de homari aburinzi și-au găsit sfârșitul în ajun de Valentine’s Day. Apropo, homarii vii sunt gri-verzui, se înroșesc precum racii când sunt gătiți Open-mouthed smile

Eu nu port ochelari, deși la cât mă holbez în monitor (vreo 7-8 ore pe zi) am aflat că am potențial de a deveni o sexy ochelaristă în curând. Oricum nu mai văd bine la distanță, însă prefer să întreb un om decât să fac ochii mici. Și pentru că încă nu am înțeles pe deplin marele ”of” al schimbării de temperatură, am invitat-o pe Alina să-mi spună ce și cum:

„Port ochelari de pe la 12 ani. Ma feresc ca pisica de apa de ploi fiindcă toata apa se pune pe lentile. Nici iarna nu e mai comod, dar măcar știu că îmi place zăpada. La evenimentul de lansare Essilor pentru lentilele anti-aburire am asistat la o demonstrație de a-ti pune ochelarii deasupra unei oale cu apă la fiert și să vezi la fel de bine. Mare rezolvare când nu vezi bine nici fără ochelari dar nici cu ei dacă sunt aburiți. Și, din vorbă în vorbă, urmărind clipurile Essilor la lentilele AntiFog  mi-am dat seama că și lentilele mele aparțin aceluiași producător. Și tot de la ei am trei lavete de curățare ale ochelarilor. Ultimele două le-am cumparat cu lăcomie din Brașov într-o zi de vară ploioasă și urâtă, după ce căutasem aiurea prin București și imi luasem niște cârpe colorate și ineficiente… Iar dacă lentilele anti-aburire sunt disponibile și pentru ochelarii de soare, oare ochelarii de soare cu dioptrii cand vor aparea?”

*A fost prezent și Country Manager-ul lor care lucrează pentru Essilor de 28 (!) de ani. Și am înțeles și de ce: atât de multă pasiune ca în vocea lui nu ți-e dat să întâlnești decât la un lider și un om care crede în ceea ce face și i-e drag de munca pe care o depune. Nu știu câți au observat, dar pentru mine a fost un alt moment de inspirație legat de muncă.

Principiul Optifog e simplu – lentilele speciale se tratează cu o soluție care ține departe vaporii de apă. Asta e inovația anului în materie de optică și găsiți mai multe informații aici.

Dragi ochelariști, vă e cunoscută imaginea?

Optifog_ Key Visual _Bus  9 Comentarii

 1. Andrei Bibire   •  

  Prima victima aici, cu ochelari aburiti la schimbari de temperatura bruste, ca magarul in ceata, da` eu mi-as tranti totusi niste stergatoare la ei, sa dea cu aburi speciali, sa readapteze lentila, plus ca mi-ar curata si diversele impuritati, plus ca cine ar mai fi ca mine?

  • Claudia   •     Author

   @Andrei Am avut o imagine vizuala cu ochelarii tai de Tom si Jerry :))) Clar n-ar mai fi nimeni ca tine!

 2. Stefanescu Anca Gabriela   •  

  saptamana trecuta mi-am facut si eu ochelarii si am optat pentru aceasta varianta, la Optiblu..pretul..m-a costat 50 de lei in plus…foarte aceptabil.:)si functioneaza!:)).

  • Claudia Tocilă   •  

   Ah, ce bine! nu aflasem nimic concret de preturi. Mersi si sa-i porti cu folos si placere!

 3. Miss I.   •  

  Ah, imaginea! E destul de frustrant uneori, că se aburesc fix când nu trebuie. Eu în perioada asta îi scot când intru la metrou sau când îmi ninge în față sau dacă intru în magazin/bancă etc. Atâta măcar că am miopie și văd bine aproape, că altfel în scurt timp ajungeam în pragul disperării.
  Îmi place ideea cu lentilele care nu se aburesc și de vreo doi ani mă întreb și eu când apar ochelarii de soare cu dioptrii. Ehh, mai aștept 😀

  P.S. Ochelaristul e o persoană care poartă ochelari, deci cine găsește termenul jignitor încă mai are ”issues” cu sine 😀

  • Claudia   •     Author

   Nu ne-au zis nimic de ei, dar presupun ca sunt in pregatiri :) Mi-a placut de oamenii de la Essilor, sunt pionieri in ceea ce fac tocmai pt ca pun pasiune.

   Deci ochelarist e corect, n-am suparat pe nimeni 😀

 4. Andrei Bibire   •  

  bn ca n-ai avut o imagine auditiva, plus una olfactiva ( desi cred ca exista conceptele) sa te faci cu o sinestezie de nota 10 😉

 5. Didi Kasa   •  

  Si eu port ochelari cam de cand ma stiu, ochelari de soare see you dioptrii exista/ sunt variante de lentile inchise pentru soare la care se pot aplica dioptrii si se se pot trata si anti-reflex.
  Impotriva aburirii eu folosesc glicerina, am invatat de la un mosulica acum cativa ani. :)

 6. A   •  

  Aproape toti ochelarii din catalogul Oakley se pot comanda cu lentile de corectie de la -2 la +2. Poti pune dioptrii inclusiv pe lentilele polarizate si fotocromice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *