shutterstock_169841855

Vinerea de film – Filmele de Cannes la București

Cea de-a șasea ediție a Les Films de Cannes à Bucarest va avea loc între 23 și 29 octombrie la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco și CinemaPRO.

În cinci ani, Les Films de Cannes à Bucarest a devenit unul dintre cele mai ample evenimente culturale din Capitală. În 2014, a adus peste 14.000 de spectatori în săli, numeroase filme au rulat cu casa închisă, iar aproape jumătate din numărul total de bilete au fost cumpărate înainte de începerea festivalului. La cererea publicului, au fost organizate proiecții suplimentare, după încheierea lui. În octombrie, Les Films de Cannes à Bucarest va aduce zeci de filme în premieră absolută în România, în peste 100 de proiecții, unele programate în prezența cineaștilor, masterclass-uri, mese rotunde, retrospective și alte evenimente speciale.

Les Films de Cannes à Bucarest a fost inițiat în 2010 de regizorul Cristian Mungiu, cu sprijinul Delegatului General al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux.

Prețul unui bilet este de 15 lei pentru ultimele două proiecții din timpul săptămânii, și pentru toate proiecțiile din weekend de după ora 17.00 (inclusiv). Pentru celelalte proiecții din timpul zilei, intrarea este 10 lei. Prețul biletului pentru proiecțiile 3D ale filmului LOVE este de 20 lei.

Anul acesta, puteți opta și pentru două abonamente:

– cumperi 6 bilete la același cinematograf – obții un discount de 20% din prețul total al biletelor (discountul se aplică automat în pagina finală).
– cumperi 10 bilete la oricare sală, orice film – obții un discount de 20% din prețul total al biletelor (discountul se aplică automat în pagina finală)

Biletele din abonament pot fi cumpărate la o singură proiecție sau la mai multe. Abonamentele pot fi achiziționate online, de pe Eventbook.ro, sau de la casieriile cinematografelor.

Eu recomand așa:

Un etaj mai jos, în competiție la secțiunea Un Certain Regard.

Journey to the shore, premiu pentru regie Un Certain Regard, 2015.

The Assassin (Nie Yinniang) – Premiul pentru Regie 

The Lobster – Premiul Juriului 

Chronic – Cel mai bun scenariu 

Dheepan – Premiul Palme D’Or


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *