shutterstock_272306351

Update de la dentist

Pentru că încă mai fac, din când în când, câte un drum la dentist să verific evoluția ultimelor ajustări, am următoarele lucruri de menționat:

1. Aparatul funcțional de contenție își face bine treaba. Aveam un dinte care nu se rotise perfect și încă câteva ajustări de mușcătură. E ca o gardă de silicon mai dur care îmi forțează maxilarul să stea la aceeași poziție cu dinții de sus, obținând astfel deplasarea sa în poziție cât mai corectă. De asemenea, are niște șanțuri construite după mulajul dinților mei care îi forțează să stea în poziția în care i-am lăsat după ce am scos bracheții.

Inconvenientul a fost că în primele zile, chiar săptămâni, poziția fixă îmi dadea dureri de maxilar, iar dimineața treceau vreo 15-20 de minute până reușeam să deschid gura sau să mestec. Dar, în timp, după ce, probabil, s-a mai corectat poziția, nu m-a mai durut. Din păcate, după aproape 5 luni, nu-l mai suport și se pare că-l scuip noaptea și dimineața trebuie să-l caut printre așternuturi. Foarte sexy…

Dintele în cauză și-a completat rotația, mi s-a micșorat spațiul dintre dinții de jos care a apărut după ce am scos bracheții (nu știu de ce), mi s-a aliniat perfect mușcătura – linia sus-jos este perfect simetrică.

Trebuia să-l port cam 12 ore pe zi, din păcate, nu tac atâtea ore, așa că l-am purtat exclusiv noaptea, 7-8-9 ore, depinde de cât dormeam și un pic extra în weekenduri cât mă uitam la un film sau citeam.

2. Următorul pas e să schimb aparatul de silicon cu un altul, mobil, doar pentru partea de sus. Deocamdată nu știu cum arată, revin cu precizări.

3. Cei de la Green Dental au o ofertă pentru cupluri până la finalul lunii februarie aici.

Dentist by Shutterstock


  1 Comentariu

  1. Ana M.   •  

    Eu nu am avut probleme cu contentiile de noapte pana acum, dar again, poate pentru ca am si bruxism m-au ajutat sa nu-mi mai tocesc ireversibil maselele prin scrasniri.
    Am optat special pentru contentii mobile si nu fixe pentru ca, ma gandeam eu, va fi mai putina bataie de cap daca vreau sa tratez o masea sau sa-mi fac detatrajul bianual.
    Imi pare tare rau ca pentru tine nu au functionat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *