Romania International Film Festival 2011

Ai vrut vreodată să vezi cum s-ar continua ”Liceenii”? Având în vedere că peste noi toți au trecut anii 90, liceenii generației tinere cred că ar avea cu totul alte probleme și eu ard de nerăbdare să văd cum se arată lumea lor pe marele ecran. Și am ocazia, pentru că filmul ”53 de ore si ceva”, cel care continuă într-un fel seria în contextul actual, va rula în cadrul Festivalului Romania International Film Festival (RO-IFF).

40 evenimente  și proiecții de filme în 10 zile își așteaptă participanții și spectactorii în perioada 1-9 octombrie la a șaptea ediție. În afară de promovarea artiștilor din zona Mării Negre, festivalul este unic prin faptul că pune accent pe munca ”femeilor regizor” ceea ce este extraordinar pentru că nu sunt foarte multe, iar viziunea femeilor într-un film poate fi mai plină de sensibilitate sau de imaginație decât cu ce suntem obișnuiți.

Toate biletele costă 1 leu, iar programul complet îl găsiți aici. Sunt multe filme bune de neratat, iar despre Cinematografele Corso și Eforie, locurile de desfășurare al festivalului am auzit că sunt renovate complet și că au condiții tehnice foarte bune, însă rămân cinematografe autentice, vintage. Iar toate astea aduc un farmec aparte unui festival de film ”fără clișee.”

Poster RO-IFF 2011 (1)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *