Prin Brașovul meu – Priveliștea (1)

Brașovenii se uită din oraș spre Tâmpa și se bucură pentru că deasupra lor e muntele și aerul curat. Tot ei se uită de pe Tâmpa în jos și probabil că le crește inima că au un oraș atât de frumos de care se mândresc cum rar mi-e dat să văd prin țară. Și noi, participanții la Prin Brașovul Meu, am învățat de la ei să ne mândrim la fel și să-l savurăm din ce în ce mai mult, cu fiecare vizită.

Totul a început cu o vedere de ansamblu de la Turnul Alb al Cetății Brașovului. Ai de urcat niște scări (de preferat după un mic dejun zdravăn), dar merită. Cetatea propriu-zisă n-am văzut-o, din cauza vremii, dar voi reveni cu prima ocazie.

DSC00439

Și ca să vedem și noi cum își privesc brașovenii orașul cu drag, am urcat cu telecabina pe Tâmpa. Și acolo… n-a mai fost nimic de spus.

DSC00545

DSC00551

Nu vă luați bilet dus-întors la telecabină. Vă recomand să coborâți pe unul din traseele propuse de Ciucaș, așa cum am făcut și noi. În 40 de minute am parcurs traseul ”22 de serpentine,” un traseu ușor, dar exact cât pădurea să-mi rupă ritmul așa cum simțeam nevoia.

DSC00568

Orașul în sine e plin de suprize plăcute, e bun de luat la pas pentru că este absolut fermecător, chiar și când vremea este mohorâtă.

DSC00571

DSC00533

Dacă n-ați fost deja, vă invit vă strecurați pe Strada Sforii, care este cea mai îngustă stradă din Europa, lățimea ei variind între 1.11m și 1.35m.

DSC00526

După cum mă așteptam, ospitalitatea celor din Brașov a fost la înălțime: Sergiana, Trattoria Tasi, Come Back Bakery sunt locuri pe care le recomand pe toate și pe fiecare în parte. Insist doar să nu plecați fără să gustați mini tortul de brânză de la Come Back.

DSC00575

Iar cazarea la Pensiunea Ambient mi-a dat o idee pentru când voi avea o casă pe pământ. Ghiciți ce anume?

DSC00613

Prin Brașovul Meu n-a fost ca să mă îndrăgostesc eu de acest oraș, lucru care era deja consumat, ci ca să învăț cum să-i fac pe alții să simtă același lucru.

Citeşte şi: Prin Braşovul Meu – Oamenii (2)

DSC00535

Prin Brașovul Meu a fost un eveniment sub patronajul Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Braşov cu sprijinul Bere Ciucaş, lui Aro Palace, Pensiunea Ambient, Pensiunea Noemi, Sergiana, Hotel Kolping și lui German Bakery Come Back Brasov.

Fotografiile sunt făcute cu Sony HX100V.


  12 Comentarii

 1. Pingback: Cum s-a umplut Braşovul de moldoveni | Opinii | Prin Braşov

 2. Violeta Costin   •  

  Sa adormi privind cerul instelat si toamna tarziu sa te trezesti see you zgomot de ploaie ce iti bate in geam…… the e si visul meu! :)

 3. Pingback: Ieri a fost #PrinBrașovulMeu

 4. Corina Ghirvu   •  

  Superb Brasovul!!! dar imaginea cu "strada sforii" m-a cucerit! vreau si eu pe acolo!

 5. Violeta Costin   •  

  Nu stiu daca e de la mine sau de la setarile tale dar la final de coment zici ca sunt agramata see you transformarile in engleza gen see you si the e si visul meu.

  • Claudia   •     Author

   Da o fuga cat poti de repede ca sa mai prinzi padurea muscata de toamna :)

 6. Diana   •  

  Ehhh… timpul nu permite… sunt și alte priorități pe listă.

  Eu oricum aș veni mai mult pentru zăpadă, iarnă. Celelalte anotimpuri nu prea mă interesează.

 7. Pingback: Gânduri în dezordine » Blog Archive » 21 de zile încă jonglez » Gânduri în dezordine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *