shutterstock_195418148

Am nevoie de mare

De vreo câteva zile m-a lovit așa o poftă de mare, un dor de ducă puternic încât ai fi crezut despre mine fie că sunt omul plajei și că fiecare weekend de vară sunt prezentă acolo (ceea ce e departe de a fi adevărat deși cine n-ar vrea?), fie că n-am văzut marea de ani de zile. Cert e că după o perioadă aglomerată în care multe weekenduri au avut o componentă de lene supremă și de oboseală acumulată, am nevoie să-mi bată un vânt călduț prin păr, să sar în mare și să mă umplu de nisip.

Marea mă obosește. E zgomot chiar și când e liniște, soarele te consumă, vântul îți ia cu el energia și, dacă ești blonduță, trebuie să prinzi razele prietenoase de dimineață, deci somnul din weekendul de acasă e înlocuit cu briza răcoroasă de la 8 dimineața și cu un covrig cu sana pe nisip. Față de munte de unde vin reîmprospătată și odihnită, după mare ajung acasă greoi și cu diverse lucruri de reparat: unghii, piele, păr. Dar abia aștept! Weekendul acesta dau culoarea bolnăvicioasă pe primul sărut de vânt și soare.

În ceea ce privește reparațiile, stau relaxată pentru că acum câteva zile am primit de la Farmec noua lor gamă pentru îngrijirea părului, cu ulei de argan. De la prima încercare, le-am gândit mental locul în bagajele de mare și de concediu. De regulă evit șampoanele și măștile care conțin ulei pentru că firul meu subțire se încarcă și, după ce că îl spăl foarte des, nu e nevoie să îi testez limitele și să o fac în fiecare zi. Aici a fost diferit, în sensul că simți și vezi efectele hidratării intensive: păr moale, strălucire, ușurință la descurcare, dar fără să fie excesiv de greu pe fir. Desigur, am simțit că era mai ”prezent” dar de aceea am decis să fie șamponul post-agresiune: după soare, după apă sărată sau de piscină, după fixativ sau vreo perie mai insistentă. Masca din gamă conține și celălalt ulei minune, de măsline și e chiar colacul de salvare – mi-a priit foarte bine după câteva zile în care a trebuit să folosesc foehn și placă în fiecare zi.

unnamed

Dacă vă decideți să faceți ceva cumpărături luna asta, până luni primiți și o oglindă Gerovital la orice achiziție online. Eu cred că e momentul unui tratament cu fiolele minune, înainte, după sau în timpul concediului.

Așadar eu o tai la mare, mă duc să-mi pun sare în păr și să-mi deschid șuvițele la soare.

Foto: Maci la mare by Shutterstock


  3 Comentarii

  1. Claudia   •  

    Aaa, mi s-a parut cunoscuta si mi-a placut mult. Acum se explica :) Bravo!

  2. Maria   •  

    E chiar ieftina masca cu ulei de aragan de la Farmec, trebuie s-o incerc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *