1558276-730277-a-house-in-the-city-with-colorful-windows-apartments-for-singles.jpg

În cutiile noastre de chibrituri

Dacă locuiți la bloc, v-ați surprins de multe ori uitându-vă prin geamurile celorlați locatari seara. Cum stăm noi orășenii: unii peste alții în cutiile noastre de chibrituri, fiecare cu propriile îndeletniciri: unii dorm, alții se uită la televizoare, alții gătesc, unii fac dragoste pe întuneric, unii vorbesc la telefon cu mamele lor, alții dau petrecere.

Din geamurile garsonierei mele văd în bucătăriile și dormitoarele scării de lângă și uneori, când vorbesc la telefon pe geam, văd că doamna de la 5 prăjește un pește la 10 seara, familia tânără de deasupra dansează în bucătărie și râde în dormitor, că băieții care stau în chirie de dedesubt au mereu o bere rece pe geam la țigară și într-un dormitor de la etajul 1 cineva a învățat pentru examene până târziu în noapte.

Uneori când n-am somn și îl caut pe Moș Ene în răcoarea serii, toate luminile sunt stinse, unele geamuri sunt larg căscate ca ale mele, altele sunt ferecate și aerul condiționat picură cu spor, iar băieții din chirie au terminat țigările, dar nu și berea. Îmi imaginez că pe unele perne se odihnesc figuri zâmbitoare și poate la nici 4 metri sub ele absorb lacrimi de dor și neliniștea zilei de mâine.

E aproape ciudat cum viețile noastre se desfășoară atât de diferit chiar dacă suntem atât de incomod de aproape unii de ceilalți.

1558276-730277-a-house-in-the-city-with-colorful-windows-apartments-for-singles


  5 Comentarii

 1. Laura Driha   •  

  Exact! Si cate povesti poti surprinde doar privind pe geam!Cat de bine iti poti cunoaste vecinul si obiceiurile sale… Pe cel sportiv, care alearga in fiecare seara doua tururi in parcul de langa bloc, pe cel vesel – la care muzica e la maxim indiferent de ora, pe studentul care nu vine de doua ori cu aceeasi fata acasa, pe familia cu copilasi micuti despre care ai dibuit ca exista dupa multele percehi de sosetute de pe sarma… etc etc etc… :)

 2. Dani   •  

  Acum câteva zile a venit un vecin sa-mi spună ca nu am voie sa vorbesc, in apartamentul meu, după 10 seara. Viața la bloc. :))

 3. bloodie   •  

  Savurând o ţigară pe balconul unei locuinţe de la etajul şase, nu îmi rămânea de făcut nimic altceva decât să îm plimb ochii în stânga şi-n dreapta şi să „spionez” fără voie vecinii.

  Asta era acum un an, dar mi-a rămas sufletul la biblioteca impresionantă a unui vecin care ţinea lumina aprinsă mereu, parcă pentru a lumina un exponat.

  Mă-ntreb şi-acum… oare pe ce culmi ale imaginaţiei a ajuns citindu-şi multele cărţi în timp ce eu priveam cu jind averea lui literară?

 4. Cornel   •  

  Micul meu balcon de la garsonieră a primit și un nume: bărfotecă. Este locul unde eu și soția o petrecem atunci când ne plictisim. Ne uităm si bărfim! Și subiecte sunt cu duiumul!

 5. Claudia   •     Author

  @Laura Ar trebui sa le adunam si sa facem un film independent 😀
  @Daniel Cine stie cu cine te certi si deranjezi vecinii :))
  @bloodie Sa speram ca le si citeste, stiu multi oameni care cumpara carti ca sa le aiba si nu le citesc niciodata.
  @Cornel Vai cat de tare e asta cu barfoteca!!! :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *