Image1L60.jpg

Fotografii vii

Există fotografii pe care le privești cu ochii și constați că sunt frumoase/corecte/vibrante. Dar există și fotografii pe care le privești cu sufletul, pe care le trăiești prin intermediul fotografului și îi desăvârșești misiunea. Sunt acele imagini pe care ți le amintești pe sub pleoape, ce te fac să tremuri de furie sau de emoție, ce îți smulg lacrimi de față cu alți privitori.

Săptămâna trecută am avut ocazia să văd astfel de fotografii, în două locuri ușor neconvenționale, unde poate te-ai simți vulnerabil să-ți arăți partea sensibilă.

La Fratelli Espresso Bar, din zona Romană, te înconjoară o atmosferă elegantă, ușor pretențioasă, dar care inspiră relaxare și voie bună încă de la intrare. Tot acolo faci cunoștință cu prima fotografie din expoziția lui Bogdan. La prima vedere sunt doar niște imagini deosebite, mai mult sau mai puțin memorabile prin compoziție, dar ceea ce face vernisajul acesta unul pe care e musai să-l vizitați, sunt poveștile care îmbrățișează fiecare fotografie. Amintiri, descrieri, conversații, gânduri care înnobilează lucrarea și îți oferă perspectiva din spatele declanșatorului.

Image1L60

Expoziția este încă acolo și vă învit să savurați o cafea aromată și să vă delectați cu fotografiile ce vorbesc semnate de Victor Bogdan Gheorghiță.

Celălalt spațiu inedit pentru fotografie a fost Grădina Verona unde s-a desfășurat evenimentul Artă și Potol. ”Sideluck Potshow este un concept ce încearcă să întărească comunități prin intermediul gastronomiei și al artei. Așa că organizatorii s-au pus pe copt bunătăți și au pregătit un slide cu fotografii și filmulețe ale unor artiști precum Cosmin Bumbuț, Alex Gâlmeanu, Cornel Lazaia, Nicolae Comănescu, Roman Tolici. A fost invitat chiar inițiatorul acestui proiect, Casey Kelbaugh, care a povestit că totul a început în curtea casei lui din suburbiile Seattle-ului și că încearcă, astfel, să aducă împreună comunitatea de artiști fotografi și publicul lor, care să le ”devoreze” lucrările.

Mulțumesc Carmen și Borțun-Olteanu pentru doza revigorantă de artă.

Credit foto: Victor Bogdan Gheorghiță, din expoziția de la Fratelli.


  1 Comentariu

  1. Pingback: Gânduri în dezordine » Blog Archive » Viața de după dietă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *