shutterstock_229652062

Festivalul de Prim-Ajutor FACE It

În primăvara anului trecut am făcut un curs intensiv de două zile pentru acordarea primului ajutor în situații de urgență. Spuneam atunci că, în ciuda a multor (și stupidelor uneori) lucruri pe care le învățăm în școala generală și în liceu, nu suntem învățați să aplicăm o banală, dar vitală, manevră Heimlich sau să facem ce trebuie în cazul unui stop cardio respirator. Sentimentul pe care ți-l dă învățarea acestor lucruri: acela de a fi mai puțin neputincios sau chiar încrezător că poți salva o viață este de neprețuit.

Astfel, dacă nu puteți ajunge la cursurile de două zile organizate de Serviciul de Ambulanță sau de Crucea Roșie, puteți merge în acest weekend (11-12 septembrie) în parcul Lumea Copiilor la primul Festival de Prim Ajutor din România: FACE it, un festival extrem de necesar și foarte util.

În aceste două zile, 28 de echipe de prim ajutor din 24 de țări europene vor lua parte la competiția FACE (First Aid Convention in Europe), precedată de Gala Crucii Rosii Române. FACE este o competiție anuală ce aduce împreună echipele de prim ajutor ale Crucii Roșii și Semilunii Roșii din Europa pentru a demonstra abilitățile acestora de acordare a primului ajutor, prin demonstrații spectaculoase de intervenție în situații de urgență. Aflat la cea de-a 28-a ediţie internațională și pentru prima oară în România, evenimentul reunește la București peste 500 de participanți și suporteri.

Festivalul se va deschide in data de 11 septembrie în Parcul Lumea Copiilor cu o paradă a tuturor echipajelor participante și va continua în aceeași seară cu Gala Crucii Roșii Române: un concert în aer liber, susținut de Direcţia 5, Alexandra Ungureanu și Crush, Mellina și Mircea Eremia, precum și alți invitați surpriză. În a doua zi a Festivalului, începând cu ora 08.30, echipajele participante vor lua startul în Competiția Europeană de Prim Ajutor. Programul complet aici. 

Cu prilejul acestui eveniment, Crucea Roșie Română lansează campania Face it! – care trage un semnal de alarmă cu privire la importanța acordării primului ajutor de către oricine, oricând. Dacă doriți să susțineți campania (și vă sfătuiesc din suflet s-o faceți) vă puteți face o fotografie cu semnul Face it! alături de hashtag-ul #faceit.

Processed with VSCOcam with f2 preset

#Faceit

Printre personalitaţile care susţin această iniţiativă se numară: Iuliana Tudor, ambasadorul Crucii Roşii Române, Cornel Ilie (VUNK), Nicole Cherry, Florin Groza (Hi-Q), Les Elephants Bizzares, Andrei Lacatuş (Shurubel) şi Dan Costea (Coma).

Mai concret, cei interesați să susțină primul ajutor în România, pot dona 2 euro prin SMS* la numarul 8840.

Foto: First Aid by Shutterstock


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *