shutterstock_153572693

Ce facem cu manichiura?

Mâinile sunt cartea de vizită a unei femei, mult înainte să deschidă gura să spună ”bună ziua” și spun mai multe despre ea decât felul în care este îmbrăcată sau locul în care se află. E un fel de citit în palmă, dacă vreți. Spune multe despre ea pe termen lung: e îngrijită, e îndrăzneață, are gusturi clasice sau e jucăușă, dar chiar și temporar: a stat cu mâinile în apă, n-a avut timp, a decojit nuci verzi sau cireșe amare :)

Pentru mine, mâinile mamei mele sunt cele mai fascinante și ea are, pentru mine, cea mai frumoasă forma a unghiilor și cuticule cuminți. La mine, în schimb, a fost mereu nevoie să se ocupe cineva cu mai multă grijă. Sunt extrem de neîndemănatică la stânga, deci dacă mă apucam singură să fac acasă ceva, stânga ieșea bine, dreapta era un dezastru. Vorba aia: croitorul nu are haine, cizmarul nu are cizme și dreapta nu are o manichiură corectă.

Așa că o dată la maximum 2 săptămâni sunt la salon, sporovăind cu fetele de acolo care reușesc după o oră să-mi schimbe imaginea cu totul deși nu-mi fac decât 10 unghii colorate. E un sentiment de grijă și respect pe care ți-l acorzi când ai grija de exteriorul tău într-un mod simplu și constant.

Mai nou, am încercat manichiura cu ojă semipermanentă, e o ojă specială căreia i se aplică un lac gel care o fixează. Ține până la 2 săptămâni cu luciu intens și, față de construcția cu gel, păstrează forma unghiilor, nu le deteriorează și se dă jos fără piliri și exfolieri. Problema e că prețul e dublu (cel puțin, am dat și 90 de lei la o urgență. sau o țeapă, încă nu știu), timpul de stat la salon e și el la fel – aproape 2 ore – și dacă te trezești că vrei altă culoare într-o zi… păi nu se poate. Ori eu nu-mi permit să nu-mi fac mofturile cromatice :)

Așa că am găsit în colecția Farmec, pe lângă lacurile rezistente și culori pe gustul meu, acest gel Top Coat (deci pentru stratul de final) care are aspectul celui de la salon, dar nu e necesară lampa și nici nu e complicat de dat jos. Deci e bun pentru atunci când vă răzgândiți între manechiuri, aveți o ocazie specială pe care n-ați prevăzut-o sau doar pentru că se poate.

unnamed

N-o să renunț să merg la salon. Am stabilit că dreapta suferă de neîndemânarea stângii. Însă nu mai e nevoie să stau două săptămâni cu aceeași culoare, iar de diferența de bani, pot să mai adaug o ședință pe lună dacă e nevoie.

Voi cum vă faceți unghiile?

Foto: Nail polish by Shutterstock


  4 Comentarii

 1. Cris   •  

  Nu am crezut niciodata ca mainile sunt cartea de vizita a unei femei. Poate pentru ca eu imi rod unghiile de cand ma stiu si evident, nu sunt cele mai estetice. Poate pentru ca, de cand cu practica stomatologica, unghiile frumoase si dantura neingrijita imi intaresc ideea ca ” pe afara e vopsit gardul si-nauntru-i leopardul”. O chestiune de perspectiva, intre aparente si superficialitate :)

  • Claudia   •     Author

   Aaa, desigur, sunt mai multe. Dar mie mi se pare ca poate fi important inca de dinainte sa deschizi gura si sa apuci fie sa faci o impresie mai buna, fie si mai rea :))

   Ofc, nu oricine urmareste lucrurile astea, insa dupa 25 de ani, mi se pare important. Plus ca e un truc foarte simplu ca sa iti cresti self-esteem-ul intr-o ora.

 2. Tea Slabeste   •  

  M-ai nimerit in ziua in care am fost, dupa nu stiu cati ani, la mani/pedi :) Pentru ca am o nunta maine&poimaine (nu a mea – inca). Insa sunt cu „gheare” mov, daca tot m-am facut, let’s make if glam. Eu am fost crescuta de o mama care nu se machia, coafa, d’apai „mofturi” cosmeticale. E drept, era foarte frumoasa asa. In ghilimele sunt cuvinte pe care ea le-ar folosi.
  Si, pentru ca ea m-a crescut, ii dau multa dreptate in continuare 😀

  Drept pentru care eu m-am obisnuit din „peer pressure” cu anumite mode. E drept, am incercat multe, am pastrat putine – din care sa simt ca mi se potrivesc. Asa ca nu gasesc nimic gresit din a-ti face unghiile pentru o ocazie, dar nu sunt genul sa mi le fac in fiecare saptamana, cum procedeaza fata de mi-a recomandat manichiurista. Nici nu-mi permit (60 lei la un salon din Pajura), nici nu simt ca ma reprezinta.

  E drept, compensez prin alte rasfaturi, asa ca I totally understand you!

 3. Tea Slabeste   •  

  PS: si eu am o obsesie pentru mainile mamei, mi se par asa gingase si emana o caldura aparte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *