wlEmoticon-smile.png

Curățenie de primăvară

Vine. Mai încet, mai timid, dar vine. E cu câteva grade în urmă, ca un copil care nu înțelege matematica, dar e frumos oricum. Primăvara asta alintată și cam încăpățânată vine.

Drept pentru care mi-am zis că e momentul să încep să mă pregătesc și eu. Am început cu o carte nouă, cu niște planuri, am continuat cu niște vise și un pic de ordine în gânduri (asta din urmă nu mi-a ieșit). Apoi am decis că și în exterior e cazul să fac niște curățenie.

Garsoniera portocalie e mică rău. Încap eu și cam atât, dar eu sunt expansivă și mă înșir prin toate colțurile ei. Știe deja că eu locuiesc acolo. Sunt eu prin toate direcțiile și poartă o amprentă în care am învățat să conviețuim. Miroase a portocale (sic!) și cuptorul îi face figuri, nu bate soarele niciodată și picură în balcon, are niște octogoane ciudate pe pereți, dar când las cheile după ușă ne reîntâlnim într-un oftat dulce. Îmi suportă exclamațiile, îmi ține cele mai mari secrete în interior, mă sprijină cu pereții când mi-e rău și, așa mică cum e, uneori e tot universul meu. În chirie sau nu, ”acasă” e locul unde te simți în siguranță și unde te întorci să sărbătorești cu adevărat sau să te prăbușești departe de ochii lumii.

Mi-e dragă, domnule!

Sâmbăta, de cele mai multe ori, ne apucă o iubire ca-n poveștile imobiliare. Ea face liniște și umbră cât îi doarme stăpâna insomniacă și tresare când o vâjâi cu aspiratorul între puținii săi metri pătrați. Îi aerisesc toate geamurile, îi împrospătez baia și îi umplu frigiderul (în sensul ăla bun!). O zdruncin bine cu mașina de spălat și îi curăț suprafețele cu prafuri, pufuri, cârpe și perii. Dacă e cuminte, o învălui cu miresme pe la aragaz sau prin cuptorul cel îndarătnic și seara mă oglindește pe unde se poate înainte să mă lase să plec în oraș.

Farmec a înțeles cât de importantă e garsoniera mea în economia existenței mele materiale și s-a pregătit cum se cuvine. A intuit că suntem o țară de gospodine și a organizat un concurs național de curățenie, unde vedetele sunt deja popularele (și pe bună dreptate) Triumf și Nufăr. Dacă sunteți bloggeri, mai au o surpriza pe Blogal Initiative. 

In calitate de Ambasador Farmec va invit si pe pagina Romance cu Farmec! Veti gasi acolo povesti fermecatoare ale unor romance de succes si concursuri pregatite special pentru voi. In plus, puteti castiga si o excursie pentru doua persoane, oferita de Eximtur despre care v-am mai povestit eu si care nu s-a incheiat inca.

Weekendul trecut mi-am premiat garsoniera portocalie pentru că a ținut piept iernii lungi cu spalat geamuri și coafat de perdele. Am o conspirație cu proprietara să-i refacem balconul, dar să nu-i spuneți Smile

C360_2013-04-09-21-47-58


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *