muza in dificultate

Conversatii cu muza mea

– Psst! Unde esti? Hai ca stau aici cu foaia asta alba si imi palpaie cursorul degeaba. Ajuta-ma sa scriu ceva, ca iar ma intreaba lumea ce am patit. PSSST!

– Ati accesat…

– Haiii, macar cateva randuri. O idee.

– Imi pare rau, nu sunt disponibila. Sunt foarte ocupata.

– Cu ce sa fii ocupata? N-ar trebui ca singura ta ocupatie e sa fii a mea si sa soptesti acolo ganduri in dezordine ca sa le pun in cuvinte aici?

– Mda, dar te-ai gandit ca poate sunt in greva?

– A foamei? Sa stii ca am dulceata de cirese amare daca vrei…

– Nu, tin prea mult la mine. E o greva si atat. Protestez! Nu m-ai mai dus nicaieri, nu ai mai stat si tu intr-o iarba arsa, nu ai mai stat in liniste cu lumina stinsa, nici nu mai vorbim. M-ai uitat si nu mi-ai mai dat material. Ce crezi ca sunt eu?

– Muza!

***

De fapt, vina nu e a muzei, care oricum e o figuranta si o usernica. E a mea ca imi umplu capul cu alte prostii in loc sa ma concentrez. Plus ca n-am avut nevoie de ea decat pentru lucruri „care trebuie” si ele destul de placute, dar nu i-am dat libertate sa devina un pic creativa. O iertam? V-ati suparat pe ea?


  6 Comentarii

 1. raluxa   •  

  Daca muza ta e in greva japoneza, pune-i in vedere ca nu isi indeplineste atributiile:))))

  „Greva de tip japonez se manifestă doar prin avertizarea patronatului (de exemplu prin banderole albe), dar munca nu este oprită.” de aici

 2. Claudia   •     Author

  @raluxa – e si prostuta :)) Am corectat-o, multumesc. Nici de asta n-a fost in stare.

 3. Nelu   •  

  Acum am inceput chiar sa fiu ingrijorat !

  Numai stiu care sunt cele care sunt lucrurile „care trebuie” si nici stiu cu ce „iti umpli capu cu alte prostii” pierzind astel creativitatea…

  Ma duc la muza mea sa intreb, …miine !
  :))

  • Claudia   •     Author

   Nu va faceti probleme, lucrurile „care trebuie si sunt placute” beneficiaza de toata atentia mea si a muzei. Acolo e mai serioasa, are servieta si e constiincioasa :))

 4. Laura   •  

  Haha, muza mea intra in greve d-astea mereu. Si revine la munca pe la 3 noaptea, cand nu imi vine sa ma dau jos din pat si sa ajung la laptop. :)) E o rebela si jumatate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *