77charlie_prehistoric.jpg

Centrul preIstoric

Nu știu câți dintre cititorii mei din București au petrecut in Centrul Vechi până la ora 3 jumătate perfect treji. Fără nicio bere, fără niciun cocktail, ci perfect lucizi și alerți la tot ce se întâmplă în jur.

Dacă în pub conversația cu prietenii e spumoasă, iar în club muzica te mișcă oricum și te poți distra destul de bine și fără gradele unui pahar, în momentul în care ai părăsit incinta s-a terminat distracția. Mai ales dacă e adânc în noapte, spre dimineață și poți vedea adevărata față a petrecăreților și a atmosferei pe care o lăudăm atât în Centrul Vechi.

Ochi tulburi care nu privesc puncte fixe, picioare împleticite în direcții incerte, hohote de râs și de plâns fără motive – așa arată oamenii care pășesc nesigur afară din cârciumi. Mizerie, pahare sparte, ambalaje și chiștoace aprinse le pun adevărate piedici. Peisajul dezolant continuă cu vreo 5-6 cerșetori la fiecare stradă, priviri negricioase care stau la pândă după vreun portofel pierdut sau vreo bancnotă care e așezată neglijent în buzunare. Molfăituri de șaorme cu de toate te întâmpină chiar de la intrarea în zona de petrecere, iar urlete fără noimă apar din toate cotloanele.

La ieșire te așteaptă ultima barieră: taximetriștii.

– Bună dimineața, sunteți liber?

– Unde mergeți?

– Ce contează?

– Contează, că n-am de gând să mă duc în Drumul Taberei.

– A, numai bine. În Tineretului.

– Mda, 15 lei.

– Și dacă eu sun acum la compania de taxi și le povestesc ce conversație am cu dumneavoastră cum ar fi?

– Le-aș zice că ești beată. Hai, dă-i drumul!

La nici 10 metri de mine, doi polițiști alungă doar anumite companii de taxi și își iau șpaga pentru care au muncit într-o sâmbătă seară.

Vorba turcului de la șaormerie pe care l-am auzit din stradă: ”Ăsta nu e Centrul Istoric, e Centrul preIstoric. Așa-i de când lumea!”

Și totuși… ne atrage ca un magnet, acolo merg toți prietenii noștri, acolo pare a fi distracția. Vina nu aparține locului, ci a oamenilor din el.

77charlie_prehistoric


  12 Comentarii

 1. andrei cismaru   •  

  sa vezi cum vezi oamenii intr-o sambata seara de vara din Vama Veche, fara sa fi baut macar o bere. vis. :)

 2. Andu   •  

  Am experimentat Centrul Vechi fara nici un pic de alcool in sange. Vorbeam la telefon afara si ma uitam pe rand la fiecare din cei care treceau si nici unu’ nu era treaz… Nu e o imagine de vazut :)))

 3. Claudia   •     Author

  @Andrei – nu stiu, eu am baut macar o bere in Vama mereu :))

  @Andu – eu am vazut imaginea asta si mi-a ramas pe retina. Dar promit ca nu mai fac :))

 4. Andrei   •  

  Dragilor, eu lucrez acolo in fiecare weekend……n-am voie sa beau pana la sfarsitul turei, asa ca imaginati-va ce imi vad ochii si ce imi aud urechile :))

  • Claudia   •     Author

   vai de capul tau, deci te-am nimerit perfect :))

   Serviciu usor, data viitoare vin sa beau o apa la Oscar s! 😀

 5. Andrei   •  

  te astept cu drag, in fiecare vineri si sambata incepand cu orele 23:00

 6. Parsul Apoteotic   •  

  nu-i mai bine ca-s toti gramada? si vezi, nu vorbi de rau de ei ca uite ce advertiseri buni sunt: toata lumea stie de centrul vechi.

 7. Laura Dobre   •  

  Claudia, parerea mea personala e ca ai nimerit tu o seara aiurea. Dar nu e rau si e distractie frumoasa in centrul vechi.

  • Claudia Tocilă   •  

   Dar asa si este! Doar ca dupa o anumita ora, nu mai mare atat de elegant si glamour :)

 8. Andrei   •  

  pff, am facut si eu chestia asta de cateva ori, sa ies fara sa beau…foarte trist mi s-a parut, dar in acelasi timp foarte amuzant ca radeam de toti prietenii mei :))

 9. Petru   •  

  Am scris si eu un articol de acest gen azi-noapte, dupa ce am trecut prin Centrul Vechi si am fost oripilat de ce se intampla acolo…

  • Claudia   •     Author

   Petru, n-ai facut nimic daca n-ai lasat si link :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *