shutterstock_208606501-2

De câte poze e nevoie pentru un selfie publicat?

Ehe, pe vremea când eram eu în liceu, un selfie pentru hi5 sau pentru poza de profil la Yahoo Messenger era mare lucru. Nici nu vă puteți imagina (sau poate da) ce greu e să-ți faci un selfie fără cameră în față în care să te verifici, să te încadrezi și să stai nemișcat. Și mai rău, un selfie fără filtre, fără senzor de ten și fără retușare în imagine direct. Dacă erai puțin tehnic (ca mine așa pe vremea aia) aveai un progrămel de editare unde să faci un airbrush grosolan și evident pe un coș sau o pată roșie. Acum vi s-ar părea mult efort: fă 13 poze, alege una, scoate cardul/bagă cablul, descarcă pozele, editează (prost) și așteaptă 2 minute la upload, dar pe vremea aia… ce aveam de făcut? 😀

Cum se făceau selfiurile înainte de selfie stick?

Vă spun eu: destul de dificil. Săpuniera mea din liceu era la fel de grea ca cel puțin 3 iPhone-uri și avea un buton era greu de nimerit când îți ridicai mâna cââât mai departe ca să nu-ți iasă doar vârful capului sau… mai rău, nimic. Ideal era să te apropii de un geam sau sub un bec ca să prinzi lumina bună, să ai grijă la ce e în jur, să nu compromiți bunătate de poziție și lumină cu dezordine sau vreun poster de care trebuia să scapi de mult.

Și începeai: unul, două, nouă… Pe la al 8-lea selfie, parcă-parcă începeai să te prinzi unde să nu te uiți, cum să ții mâna ca să încapi bine și cât de tare să forțezi zâmbetul.

Acum, treaba e simplă: te uiți în camera din față, ajustezi și faci maximum trei din care un selfie e demn de Instagram și după filtru arată chiar acceptabil.

Adică:

1.

unnamed-1

2.

unnamed-2

3.

unnamed-3

Astea sunt no filter, căci The Winner was:

Ia mai bine sa ne inveselim cu un selfie :)

A photo posted by @claudiatocila on

Dacă vrei să înveți să faci selfie-uri cu adevărat reușite, Farmec a pregătit pentru tine o ocazie cel puțin simpatică: Atelierul de Selfie. Dorian Popa, Ambasadorul gamei Gerovital Happiness, vă va învăța cum fac vedetele selfie-uri perfecte, Dragoș Asaftei ne va lămuri cum să folosim cea mai bună lumină și cum să avem o postură naturală (nu chinuită la bec), iar Specialistul Farmec Teodora Tătaru, vă va arăta cum să vă îngrijiți tenul ca să nu fie nevoie să retușați în diverse progrămele.

Cum poți ajunge la Atelierul de Selfie de pe 23 mai: fă-ți un selfie cu oricare din produsele din gama Gerovital Happiness cu hashtag #atelieruldeselfie și trimite-l pe pagina de Facebook Farmec! Concursul durează până pe 15 mai, suficient timp pentru selfie-uri răsfățate de lumină blândă și background cu bujori!

Foto: Selfie by Shutterstock


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *