marian porumb by mihnea ratte

Barmanul – Artist. Impresii de la finala Barmaniada 2011

Data viitoare când mergeți să beți ceva în oraș, priviți-vă barmanul mai cu luare-aminte: e foarte probabil să descoperiți în meseria lui lucruri cărora nu le-ați dat prea multă importanță: grijă, pasiune, viteză, măiestrie și un strop de magie.

Un barman veritabil are mai multe calități decât cele pe care i le observăm (sau nu) în scurtele momente în care interacționăm cu el. Barmanul poate da unui local acel farmec irezistibil care ne readuce acolo și datorită căruia acel bar devine unul dintre preferatele noastre. Carisma pe care o aduce în preajma barului său este de un magnetism care depășește motivele de a bea ceva. Te scoate din stările mai proaste, începe să te miște în ritmul muzicii și îți poate înnebuni simțurile mai puternic decât alcoolul pe care îl amestecă în paharele reci, colorate, glazurate, cu picior sau fără.

La finala concursului Barmaniada, am constatat că tipul barmanului campion e un OM mânat de pasiunea carierei pe care a ales-o. Căci da, bartendingul profesionist e o carieră la fel de nobilă ca oricare alta. Omul din spatele barului întră într-o stare de spectacol, exact ca un artist pe scenă și servește oamenii cu aceeași bucurie liniară pe care vrea să le-o inducă. Face circ, fitness, stand-up comedy, coregrafie, mimă, canto și e mereu cu zâmbetul pe chip în timp ce amestecă licori bahice rafinate pentru cunoscători și nu numai.

Câștigătorul Barmaniada 2011, deci cel mai bun barman din România, a fost Marian Porumb din Cluj.

Priviți cât este de carismatic și ce plăcere are în a-și etala dibăcia! Îl priveau aproape o sută de oameni și un juriu foarte exigent, dar el jongla cu statornicia ardelenească de la Cluj sticle și pahare ca și cum audiența era formată din clienții lui preferați.

Credit foto: Mihnea Ratte


  1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *