cape of good hope

Și totuși nu e doar trist în lume

Avem aici un discurs TED care mi-a mai dat speranță că lumea asta a noastră nu e atât de rea cum ne este prezentată. M-am temut că trăiesc în bula mea atent construită, cu oameni și lucruri de bine, iar în afara ei, Dumnezeu cu mila. Evident, așa e, dar în comparație cu acum 30 de ani, umanitatea a făcut progrese în ceea ce privește calitatea vieții majorității. Cel mai probabil, vom avea mereu sărăcie, boli, nedreptate, calamități, însă tot mai mulți le supraviețuiesc anual.

Problemele mai mari țin de sustenabilitate și de diferența din ce în ce mai mare între cei educați, cei bogați și cei săraci, fără multe perspective. Pentru asta sunt alte discursuri.

Momentan vă invit să descoperiți cât de puțin știți despre binele din lume. Personal, m-am dezamăgit. Normal că o știre de genul: ”Azi niciun om nu a fost mâncat de rechini” nu are același impact ca ”Atac nemilos al unui rechin alb asupra unui surfer îngroașă numărul victimelor.”

Apropo, ai o șansă din 63 să mori din cauza unei gripe și o șansă la 3,700,000 să mori din cauza unui atac de rechin. Dar 100% șanse să ajungi la știri după.

Foto: Cape of Good Hope by Shutterstock

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *